George és Leonard első közös meccse, Duncan Robinson rekordja

Sűrű napon vagyunk túl a ligában, hiszen a Clippers először játszhatott teljes fegyverzetben, (Jayson Tatum majdnem ki is babrált velük), Duncan Robinson nevéhez méltó produkciót tett le az asztalra, Luka Doncic tripla-duplájára és Giannis 30-10-ére pedig már szinte fel sem kapjuk a fejünket. Nikola Jokics nagy fal(at) volt a Rocketsnak, Simmons és Embiid győzelmi pályára állította a Sixerst, furcsa körülmények között távozó játékosa szomorította Gregg Popovich-ot, Jarrett Allen visszahozott valamit a tavalyi Brooklynból, a Hawks újoncai pedig egyre jobb formába lendülnek. 

Előbb Paul George vállműtét utáni rehabilitációja, majd Kawhi Leonard kisebb sérülése miatt nem jött össze a közös debütálás, de most már túl vannak rajta a Clippersnél - Leonard inkább védekezésben, George inkább támadásban jeleskedett, utóbbit kulcsszituációban vitte ki a jégre Jayson Tatum:

Duncan Robinson egy negyed alatt hét hármast bombázott be - a legszebb az egészben, hogy a Cavaliersnek, amelynek a kispadján az a John Beilein ül, aki három évig edzette Robinsont a Michigan Egyetemen. Tyler Herro sem aprózta el, ő 22 ponttal vette ki a részét a mészárlásból:

Nyugtázzuk: mostanában Luka Doncic és Giannis Antetokounmpo nem emberből van.

Nikola Jokics lerendezte a Houstont minden értelemben:

Ben Simmons első triplájáról már írtunk, összességében is jó volt, ahogy Joel Embiid is kezd magára találni:

Davis Bertans a meghiúsult Marcus Morris-igazolás áldozata lett - mint ismert, Morris szóban elígérkezett a Spurshöz, a San Antonio pedig többek között Bertanst is "kitakarította", hogy legyen hely Morris szerződésének. Morris aztán visszamondta a megállapodást, de Bertans távozását már nem lehetett visszacsinálni - most érezhette Gregg Popovich, hogy milyen jó lenne egy ilyen tüzér a csapatba...

Jarrett Allen tavalyi önmagát idézően rombolta szét az ellenfél palánk alatti játékát - mindkét oldalon. A Hawks ugyan megint kikapott, de Cam Reddish és De'Andre Hunter támadásban magas szintet hozott. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus