Hat éve senki nem ismerte, idén MVP-jelölt: a Giannis-sztori

A Bucks sztárja hat évvel ezelőtt Európában alig, Amerikában szinte egyáltalán nem volt ismert - a TNT 20 perces dokufilmet készített az első lépésekről.

Néhány érdekesség, amit megtudhatunk a Finding Giannis című dokumentumfilmből:

- Két fiatalabb testvére és szülei nagyon sokat jelentenek számára, de hosszú ideig nem talákozhatott velük, mert nem kaptak vízumot, kétszer is visszautasították őket - ráadásul a jogszabályok szerint ha harmadjára is elutasítják, soha többet nem igényelhetnek vízumot. A görög játékos meg is mondta az ügynökének, hogy harmadjára sem kapnak vízumot, akkor visszatér Európába - szerencsére utoljára megkapták, és ez a pillanat nagyon fontos volt nem csak Giannis életében, de pályafutásában is. A kezdeti időszakban rendszeresen az edzőközpontban aludt (ezt Görögországban is többször megtette öccsével, Kostasszal), mivel teljesen egyedül volt, nem volt kihez hazamennie.

- Antetokounmpo először nem akart a draftra jelentkezni, mivel a családja nem tarthatott vele, de végül az édesapja, az ügynöke és az amerikai kosárlabdában már ismert bátyja, Thanasis addig győzködte, hogy belement (a tanakodásban az is szerepet játszhatott, hogy korábban négyéves szerződést írt alá a CAI Zaragozával, vagyis Európában is jó helyre kerülhetett volna). 

- Fiatal játékosként Allen Iverson-videókat nézett, nagyon kedvelte AI crossovereit és igyekezett is alkalmazni a kettő-kettőknél a látottakat. 

- Először visszautasította a Nike ajánlatát, és évekig “szabadügynök” volt cipő-ügyileg, csak 2017-ben, már bizonyított játékosként írt alá. 

- A 2015-16-os évad első meccse jelentette a fordulópontot a karrierjében, amikor 27 pontot szórt, és annyit mondott az ügynökének: ezt most már minden egyes meccsen meg tudom tenni. Úgy gondolja, hogy a konzisztencia, a folyamatosság az, ami igazán naggyá tesz egy játékost.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus