Kialakult az elődöntők párosítása a The Basketball Tournamenten

Az idei torna magyar vonatkozású érdekessége, hogy mind a négy elődöntős csapatban van olyan játékos, akit láthattunk hazai klubokban - Joe Johnson 35 pontot vert a negyeddöntőben.

A 24 csapatos, egyenes kieséses torna eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatta a 22. kiemelt Sideline Cancer csapata, amely a 3. kiemelt Boeheim's Army-t győzte le a negyeddöntőben - a győztes gárda egyik legjobb pontszerzője az OSE Lions légiósa, Remy Abell, aki eddigi mindhárom meccsén 10 pont felett termelt. 

Elődöntős ellenfelük a többszörös győztes Overseas Elite lesz, ahol csak a tengerentúlon játszó spílerek kosaraznak, kivétel az egykori NBA All-Star, Joe Johnson, aki a negyeddöntőben 35 ponttal jelentkezett. Az Elite magabiztosan vette a negyeddöntős akadályt, ebben szerepet kapott az előző évadban a Szolnoki Olajbányászt erősítő Dakarai Tucker (6 pont, 7 lepattanó), illetve az Atomerőmű SE játékosa, Raphiael Putney is (10 pont). 

A másik ágon a Marquette Egyetem korábbi hallgatóiból álló, a tornán régi motorosnak számító Golden Eagles nagy csatában jutott tovább - a csapatban a korábbi évekhez hasonlóan az egykori Olaj-légiós, Andrew Rowsey is helyet kapott. 

Ellenfelük az elődöntőben a Dayton Egyetem korábbi játékosaiból álló Red Scare lesz, soraiban az ex-Szedeákos Darrell Davisszel. 

A két elődöntőt magyar idő szerint ma este 22 órától, illetve éjféltől közvetíti az ESPN. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus