LeBron James átlépett egy mérföldkövet, Doncic megúszott egy nagy esést

LeBron James kiosztotta 9000. gólpasszát, a Lakers pedig megverte a Dallast - volt egy kisebb ijedtség is a meccsen, Luka Doncic óriásit csattant a parketten, szerencsére vissza tudott térni. Michael Porter Jr. elkezdett törleszteni a Denvernek a több, mint egyéves türelemért. Lonzo Ball hét (!) triplát szórt a Houstonnak, Shai Gilgeous-Alexander és Chris Paul szétkapta a Toronto periméter-védekezését, Memphisben pedig villognak az ifjoncok. 

LeBron James átlépte a 9000. gólpasszos határt, jelenleg 9009-nél jár, Anthony Davisszel párban jól igazgatták a Lakerst a Dallas ellen - még 53 assziszt kell egyébként Jamesnek, és megelőzi az örökranglista 8. helyezettjét, Isiah Thomast. Csak hogy képbe tudjuk helyezni, hogy az alapvetően kiscsatár poszton játszó klasszis mennyire más dimenzió, a Top50-ben az alábbi "nem vagy nem elsősorban-hátvédek" szerepelnek:

33. Scottie Pippen 6135
35. John Havlicek 6114
42. Larry Bird 5695
43. Kareem Abdul-Jabbar 5660
49. Kevin Garnett 5445

Luka Doncic ma nem annyira villogott, de hálát adhat az őrangyalának, hogy a második negyed végén mit úszott meg komolyabb sérülés nélkül:

Michael Porter Jr. több műtéten is átesett, mielőtt elkezdhette volna NBA-karrierjét, most először pedig a kezdőötösbe jelölték Denverben - bizonyított is. Lonzo Ball karriercsúcsa mellett a szokásos Jrue Holiday és Brandon Ingram remeklés is kellett a Pelicans újabb győzelméhez. Shai Gilgeous-Alexander szülővárosában léphetett fel, be is vert 32 pontot, mellette Chris Paul villantott valamit a régiből. A Grizzliesben ezúttal Dillon Brooks és Brandon Clarke emelhető ki. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus