Lillard 60 és Russell 52 pontja sem elég a győzelemhez

A két nehéztüzér mellé nem nőttek fel a társaik, különösen a Portland veresége nehezen emészthető. A délszláv spílerek ismét lecsaptak, Bojan Bogdanovic és Nikola Jokics is meccset nyert csapatának. Andrew Wiggins ismét szenzációs clutch dobásokkal jelentkezett, Pascal Siakammal együtt elérték a 40-et. Az Irving-Dinwiddie páros pusztított a Netsben, a James-Davis duó pedig a Lakersben, a Doncic-Porzingis páros viszont kevésnek bizonyult Marcus Morrisék ellen. 

Damian Lillard bődületes karriercsúcsa és D’Angelo Russell hasonló performansza sem ért sikert, ilyen utoljára az 1978-as nagy pontkirály-csata utolsó napján történt, amikor George Gervin és David Thompson ment a gólkirályságért (Thompson lehetett boldogabb a végén). Nem sűrűn fordul elő egyébként egy napon két 50+ pontos teljesítmény, de 1961-ben volt egy olyan 22 napos időszak, amikor Wilt Chamberlain és Elgin Baylor háromszor (!) csinálta meg ezt a bravúrt...

Bojan Bogdanovic szenzációs meccsére tette fel a koronát a végén, míg Nikola Jokics a negyedik negyedben szállt fel - Bogdanovic egyébként nem tudott nyilatkozni a meccs után, ugyanis elnyomta a hangját a műértő Jazz-közönség “Bogey, Bogey!” kórusa. Névrokona, Bogdan Bogdanovics is parádézott: 

A 40 pontos Andrew Wiggins idén eddig simán All-Star szint, ma kétszer mentette meg a csapatát - Keleten Pascal Siakam várhatja a behívót, ilyen meccsekkel nem kérdés, hogy ott lesz a gálán. 

Kyrie Irving és Spencer Dinwiddie közösen túldobta Lillardöt, LeBron James és Anthony Davis kicsinálta a Heatet, a Luka Doncic- Kristaps Porzingis duónak viszont csak a számai voltak rendben, de nem róluk szólt a New York elleni meccs, hanem Marcus Morrisról:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus