Mike Conley pont olyan köszöntést kapott Memphisben, amilyen ő maga

Szerény, csendes, tiszteletteljes, és a kosárlabdán messze túlmutató köszöntővideót készített a Grizzlies stábja, és a meccs előtti szurkolói interjúkból is átjött, mit is jelentett Conley 12 éves memphisi jelenléte.

Az NBA a meccs előtt rögzített képsoraiból kiderül, hogy Conley tényleg mindenkivel jóban van, és akad olyan szurkoló, aki Conley-nak nevezte el a gyermekét - a köszöntővideóban is sokkal hangsúlyosabb volt az irányító pályán kívüli jelenléte. 

Az abszolút anti-sztár alkat Conley láthatóan nem is tudott mit kezdeni a köszöntővideóval, mintha nem is értette volna, hogy miért kell ez a felhajtás. Conley-t 2007-ben a negyedik helyen draftolta a Grizzlies, és bár All-Star Gálára soha nem jutott el, a Grit'n'Grind csapat megkerülhetetlen az ő játéka és integráló személyisége nélkül, csendes vezérként, karmesterként irányította a gárdát több, mint egy évtizeden keresztül - a gárda hosszú évekig kirobbanthatatlan volt a rájátszásból: főcsoportdöntőben is jártak, nyolcadik kiemeltként győzték le a Spurst 2011-ben az első körben. 

Conley-t azért nem kerülték el az egyéni elismerések, 2013-ban a második védőötösbe választották, emellett Grant Hillel holtversenyben a legtöbbször, háromszor (2014, 2016, 2019) nyerte el a Sportmanship Awardot, amit az a játékos kap, aki a pályán a legsportszerűbb, legintegrálóbb és legpéldamutatóbb - nem véletlen, hogy messze ő tartja a ligarekordot abban, hogy mennyi lejátszott meccs után kapta meg első technikai hibáját az NBA-ben. Emellett 2019-ben az "Év Csapattársa" Díjat is megkapta, aminek külön érdekessége, hogy az átvételkor már közismert volt, hogy Utahba fogják cserélni...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus