Minnesotába utazik a Knicks, javítana a GSW

Idegenben mecscel a Boston, a Denver és a Milwaukee, pályára lép a Kings és a Clippers, jön a Bulls-Heat visszavágója: íme a hajnali program.

Charlotte Hornets - Boston Celtics 01:00

A Celtics back-to-back lép pályára a memphisi győzelem után, ami azért a vártnál talán nehezebben született meg, de papíron most is egy hasonló kötelezőre utazik a gárda. A Hornets az előző négy mérkőzését elveszítette, amúgy is csak 3-9-re áll és az 1-6-os hazai mérleg sem az, amiben annyira érdemes lenne bízni, ráadásul továbbra is vannak sérültjeik - Rozier, Martin vagy Bouknight sem játszhat. Egyedül a frissesség szól mellettük, így a kérdés igazából az, hogy mennyire energia van a Bostonban a kötelzeő lehozásához, de mivel 100%-os kerettel állhatnak ki a vendégek, így abszolút az ő kezükben van a történet.

 

Detroit Pistons - Denver Nuggets 01:00

A Denver is back-to-backet vív, ráadásul egy újabb vereségből érkezik a címvédő, amelynek kezd egyre jobban hiányozni Jamal Murray, és előző este Clevelandben Nikola Jokics sem csillogott annyira - nagy kérdés, hogy a b2b második felén tud-e több energiát mozgósítani Michael Malone legénysége. A Detroit konkrétan ligautolsó jelenleg a 2-12-es mérlegével, sorozatban 11 vereség után szeretne javítani a társaság, úgyhogy az erőviszonyok még a Nuggets kisebb lelassulásával (a b2b mellett azt is említsük meg, hogy négyből hármat buktak Jokicsék) együtt is, ráadásul a hazaiak is b2b lépnek pályára úgy, hogy előző este 142 pontot kaptak Torontóban. Duren, Harris, Hayes, Livers és az ex-denveri Monte Morris pályára lépése most is nagyon nagy kérdés a vendéglátó oldalán, úgyhogy komoly meglepetés lenne, ha megfognák a Nuggetset - ahogy fentebb említettük a Boston kapcsán, úgy itt is érvényes az, hogy a találkozó alakulása a vendégcsapaton múlik.

 

Washington Wizards - Milwaukee Bucks 01:00

Ez a meccs is egyértelműnek tűnik, a Milwaukee kicsit stabilizálta magát és az előző négy találkozóját megnyerte, így 9-4-re javult, legutóbb a Dallas ellen rangadót is nyert, Antetokounmpo abszolút MVP-formában játszik és Damian Lillardnak is vannak extra teljesítményei. Ezzel szemben a Washington 2-10-zel áll, sorozatban ötöt bukott, Jordan Poole teljesítménye és hozzáállása finoman szólva sem győzte meg a helyieket a fővárosban, a csapatvédekezés egyészen vállalhatatlan, és nem igazán látni, hogy mihez kezdenek majd Kuzmáék a motiváltabb Giannis-Lillard párossal. A Milwaukee oldalán Crowder és Beauchamp nem játszik, de ezt el kell bírnia a gárdának.

 

Chicago Bulls - Miami Heat 02:00

A felek hétvégén találkoztak ugyanitt, és bár a Miami kezdett jobban, de a Bulls végül megtörte a floridaiak sikerszériáját és nyerni tudott, innen jöhet most a második felvonás. Azt megelőzően azért a Heat egyértelműen jobb formát futott, és bár minden győzelme szoros mérkőzésen született, de jobban is játszott, mint a botladozó Chicago - ám azt a meccset mégis a hazaiak nyerték, úgyhogy most is nehéz megjósolni, hogy mi várható. Nagy változásra nem számíthatunk, a keretek elvileg ugyanazok lesznek, a Bullsnál Caruso játéka kérdéses, a Heatnél Herro még mindig nincs - ha Butlerék visszatalálnak a korábbi támadójátékukhoz, akkor idegenben is jók lehetnek, ha megint a Chicago védekezése érvényesül, akkor DeRozanék lehetnek kedvező helyzetben.

 

Minnesota Timberwolves - New York Knicks 02:00

A nyugati listavezető Wolves a Suns elleni vereség után nyerni tudott New Orleansban, így sikerrel zárta idegenbeli túráját, most pedig hazatérhetett, ahol még veretlen ebben a szezonban, hiszen 5-0-ra áll saját csarnokában, így természetesen esélyesnek számít. A Knicks is jó formában van, a bostoni vereség óta sorozatban hármat nyert, így 3-1-re áll az idegenbeli túráján, viszont azért egy kirándulás ötödik állomása már sosem ideális, a Minny 9-3-as mérlege pedig továbbra is impozáns, úgyhogy Brunsonék azért nem lesznek könnyű helyzetben. A vendégeknél Fournier és Grimes játéka lóg a levegőben, a hazaiaknál viszont minden fontos szereplő bevethető - ha hozzák a megszokott védekezésüket Gobert körül, akkor nekik áll a zászló.

 

New Orleans Pelicans - Sacramento Kings 02:00

A Kings előző este még Dallasban nyert rangadót, most a back-to-back második felén lép pályára, de természetesen ismét esélyesnek számít, hiszen ha az eredményeket és a mutatott játékot is nézzük, akkor a liga egyik "legforróbb" csapatáról beszélünk. A Pels közel sem ennyire éles, bár a Mavs és a Nuggets legyőzése komoly fegyvertény volt Zionék számára, legutóbb egyetlen ponttal kaptak ki a Wolvestól, összességében szoros és jó meccseket vívnak még CJ McCollum nélkül is. A kérdés nyilván az, hogy mennyi energia maradt a Sactóban és mennyit vett ki a csapatból a b2b, a Fox-Sabonis páros viszont mérkőzések óta foghatatlan, meglepődnénk, ha pont Williamson állítaná meg például a vendégek magasemberét. Kevin Huerter viszont sérült, előző este nem is játszott és most is nagyon kérdéses, hogy ott lehet-e a pályán, míg a New Orleansnál McCollum mellett Nance és Murphy az, akire nem számíthatnak.

 

San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 02:00

A Clippers legutóbb megtörte az átkot és a negatív szériát, végre meccset tudott nyerni James Harden érkezése óta, és éppen ő jegyezte a mérkőzést eldöntő dobást, úgyhogy valamelyest javult a szájíz, de a játékon még mindig elég sokat kell dolgozni ahhoz, hogy jónak nevezhessük. A Spurs viszont nyilvánvalóan verhető ellenfél, Gregg Popovich csapata sorozatban nyolc vereséget számlál, csak 3-10-re áll, otthon mindössze egyetlen találkozót tudott megnyerni, legutóbb pedig még a lesajnált Memphistől is egyértelmű módon kapott ki, úgyhogy túl sok örömre nincs ok San Antonióban. Victo Wembanyamát nyilván érdemes lesz figyelni, főleg úgy, hogy a LAC magasember-sora azért messze van a tökéletestől minőség és mélység terén is, de az esélyes egyértelműen a Los Angeles, és nyerniük is kell Kawhi Leonardéknek a hosszú bukószéria után.

 

Golden State Warriors - Houston Rockets 04:00

A Golden State a liga egyik legnagyobb mélyrepülésben lévő csapata, Steve Kerr együttese legutóbb hosszabbításban maradt alul az OKC-vel szemben, és összességében már sorozatban hatszor kapott ki, ami a parádés évkezdet után negatívba fordította a mérlegét, az 1-6-os hazai mutató pedig kritikán aluli. Viszont Steph Curry visszatért már, a hazai közönségnek előbb-utóbb érvényesülnie kell, a Rockets pedig back-to-back érkezik: a fiatal keret előző este még a Lakerstől kapott ki szoros küzdelemben, ezek után azért a Warriors előtt itt van a lehetőség a javításra még akkor is, ha a Houston mérlege jelenleg jobb, mint Thompsonéké. Draymond Green még az eltiltását tölti és Gary Payton sem játszhat, a Houstonnál pedig Eason maródi, de Amen Thompson pályára lépése is kérdése.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus