NBA Playoff Top 10 - kicsit másképp

A rájátszásban születnek a legendák, néhány megmozdulást azonban ők is kitörölnének az emberiség kollektív emlékezetéből - jöjjön az NBA Playoff "Anti Top 10"-es listája!

"Smith stuffed!" - néhány vérmes Knicks-drukkernek 27 év távlatából is visszhangzanak Marv Albert szavai.

1993-ban a Michael Jordan vezette Chicago Bulls volt a New York ellenfele a keleti konferencia döntőjében. Az első két meccset a Knicks nyerte, a következő kettőt a Bulls - az ötödik derbi sorsdöntőnek ígérkezett. Az utolsó másodpercekre 95-94-es chicagói vezetéssel érkeztek meg a felek, amikor is a Knicks erőcsatára, Charles Smith Patrick Ewing passzát követően ziccerben találta magát. 

Szerelték. Majd még egyszer. 

Majd még egyszer.

Végül negyedszer is. 

A New York 2-0-s vezetésről 4-2-re elbukta a párharcot.

 

Ennek küszöbén volt 2013-ban a Miami Heat is. Úgy tűnt, a San Antonio Spurs ellen nem sikerült a címvédés a floridaiaknak: a hatodik mérkőzésre 3-2-es vezetéssel érkeztek Miamibe Tim Duncanék, és a végjátékban nekik állt a zászló. A hazai szurkolók tömegesen indultak a kijáratok felé. Majd Ray Allen történelmet írt. 

Ilyen, és ehhez hasonló sztorik találhatóak ebben a kis videóban - eladott labdák, amik sokba kerültek, homálybüntetők, és persze J.R. Smith. 

     

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus