Ők négyen szállnak harcba az idei zsákolóbajnoki címért

Aaron Gordon, Derrick Jones Jr., Pat Connaughton és a korábbi bajnok, Dwight Howard alkotja a zsákolómezőnyt, lássuk, mire számíthatunk tőlük.

Aaron Gordon 2016-ban vett részt első zsákolóbajnokságán, akkor minden idők egyik legnagyobb különcsatáját vívta meg Zach LaVine-nel a döntőben, amit papíron elvesztett, de nagyon sokan érezték úgy, hogy ott elvették tőle a koronát. 2017-ben nem sikerült jól a szereplése, már az első körben kiesett, 2018-ban pedig sérülés miatt nem léphetett pályára. Gordon utoljára szerepel a zsákolón, és egyébként saját elmondása szerint a helyszín miatt tért vissza, mivel a gálák történetének egyik, ha nem a legjobb versengése, az 1988-as is Chicagóban zajlott. 

Dwight Howard 2007-ben indult először a zsákolón, akkor kiesett az első körben, 2008-ban viszont tarolt, és emlékezetes "Superman" húzásával megnyerte a versenyt - csak érdekességképpen, az ellenfelei Gerald Green, Rudy Gay és Jamario Moon voltak. 2009-ben Nate Robinsonnal vívott nagy csatát a döntőben, ahol hiába zsákolt egyet a 10 helyett 12 lábra emelt gyűrűn, ezzel is csak második lett Krypto-Nate mögött (futottak még: Jr Smith és Rudy Fernandez). 

Pat Connaughton, a Milwaukee cserehátvédje először indul a rendezvényen. Derrick Jones Jr. másodszor, ő 2017-ben (még Suns-játékosként) második helyen végzett Glenn Robinson III mögött - a tavalyi zsákoló előtt komoly esélyesnek számított, de végül nem tudott nevezni sérülés miatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus