Öt éve dobta 60 pontos karriercsúcsát Klay Thompson

2016. december 5-én a Warriors sztárja 29 perc alatt szórt 60 pontot a Pacersnek - 21 évvel ezelőtt előzte meg Karl Malone Wilt Chamberlaint a pontlistán.

Klay Thompson sosem volt a Golden State Warriors első számú embere, de bizonyos időközönként így is olyan teljesítményt nyújt, amire előtte nagyon kevesen voltak képesek a liga történetében. Öt évvel ezelőtt az Indiana Pacers volt ennek a szenvedő alanya, miután a dobóhátvéd 29 perc alatt 60 pontot szórt - 21/33-as mezőnymutatóval, 8 triplával. Ez a sajnos az utóbbi időben két nagy sérülést is összeszedő, de lassan visszatérő kiválóság karriercsúcsa.

 

December 5-én több "nagy előzés" is történt akár edzők győzelmi listáját, akár gólpasszmutatót nézünk, de 2000. december 5-e híres marad mindörökre: Karl Malone ezen a napon előzte meg Wilt Chamberlaint és lett a pontlista második helyezettje. Mint ismert, a Utah Jazz 98-84-re győzte le a Toronto Raptorst, Malone pedig azóta is második a listán 36.928 pontjával, Kobe Bryant már nem, LeBron James még érte be.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus