Paul George hazatérése, Bjelica Westbrook-szomorítója és Hayward játéka

Derrick Rose meccsnyerője mellett ez a trió tematizálta a liga napját: Paul George lecsendesítette a pfújolókat Indianában, Gordon Hayward visszatérése "nehezíti" meg Brad Stevens életét, Russell Westbrook pedig néhány pillanatig úgy hihette, megnyerte a Houston-Sacramentót - Nemanja Bjelica ébresztette a szép álomból, majd a Kings Twittere alaposan be is oltotta a Houstont. Emellett érdemes egy pillantást vetni Giannis újabb 30 feletti estéjére, a Bulls-Raptors utolsó perces bakiparádéjára, Ja Morant nagyszerű visszatérésére, a Suns feloldozó győzelmére és az egyre keményebb Thunderre is. 

Paul George-ot még 2017 nyarán cserélte el a Pacers Oklahomába Victor Oladipóért és Domantas Sabonisért, rosszul tehát nem járt az Indiana, ám a szurkolók azóta sem bocsátották meg George-nak, hogy szerintük cserbenhagyta a gárdát. Az előző két szezonban úgy alakult, hogy nem léphetett pályára Indianában, így most kétéves frusztrációt kapott a nyakába - 36 ponttal és remek játékkal válaszolt a pályán. 

Ezúttal Russell Westbrook állt a Houston élére, 1 másodperccel a vége előtt még a potenciális meccsnyerőt is bevágta, de Nemanja Bjelica az előző este Dallasban vágott 30 pont után most Houstonban sem kegyelmezett - ahogyan a Kings Twitter-kezelője sem, amikor a meghiúsult Spurs elleni óvásra utalva annyit írt ki: "Protest that". 

A mai három idegbajos végjáték egy közös videóban:

A Milwaukee tovább száguld, 15. meccsüket nyerték zsinórban, Giannis Antetokounmpo pedig továbbra is MVP-formában tolja. Mellettük picit kevesebb szó esik a Kelet második helyén álló, 17-5-ös mérleggel rendelkező Bostonról, amely kihordta lábon, amikor pár hete a nagyszerű formába lendülő Gordon Hayward kéztörést szenvedett. Hayward ma hajnalban visszatért, így aztán Brad Stevensnek a bőség zavarával kell megküzdenie - nem féltjük a trénert, meg fogja oldani. 

A Bulls-Raptors végén egy pont döntött, de a végeredmény szűk egy perccel a vége előtt kialakult, ami utána jött, azt nehéz szavakba önteni, látni kell, ha valaki szeret szenvedni (3:20-tól). Ahogyan Ja Morant remek meccsét is, amit az All-Star D'Angelo Russell kárára futott - a Suns eközben szűk egy hónap után visszaült otthon a lóra Kelly Oubre Jr. és Dario Saric hathatós közreműködésével, míg a Thundert ezúttal Dennis Schröder repítette zsinórban harmadik sikeréig. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus