Russell Westbrook átvette az irányítást a houstoni program felett?

A Houston futós small-balljába beletört a Lakers bicskája is, Russell Westbrook az utóbbi hetekben MVP-szinten játszik – Rob Covington parádésan mutatkozott be mellette. Antetokounmpo és Middleton visszavágott az egyelőre foghíjas Phillynek, Zion Williamson legeredményesebb Pelicans-játékosként vezette győzelemre csapatát, Julius Randle-ék felszabadultan verték az Orlandót, az Anthony-Trent páros pedig besegített Lillardnek. 

Russell Westbrook első pár hónapja csendesen telt Houstonban, jó számokat hozott, de az az időszak (még?) James Hardenről szólt – ennek fényében azért nem gyenge, hogy Westbrook jelenleg 26.7 pontot, 8.0 lepattanót és 7.3 gólpasszt átlagol a szezonban. Decemberben már volt egy-két kiemelkedő meccse, 40-et vert a Clippersnek, ezen kívül négyszer jutott el legalább 30 pontig, januárban viszont beindult: 32.5 pontot hozott 8.3 lepattanóval, 8.2 gólpasszal, 2.1 labdaszerzéssel, két tripla-duplával, illetve több, mint 52%-os mezőnymutatóval, ami kis híján 10%-kal jobb, mint a decemberi dobáshatékonysága. A csapat időközben átállt egy nagyon érdekes small-ballra, amiben Westbrook láthatóan kiélheti magát – még kicsi a minta, és egyelőre a meglepetés ereje is a Houston mellett szólt a Lakers ellen (és azt se feledjük, hogy 5 gólpasszra becsusszant 8 eladott labda), mindenesetre egy nagyon érdekes kísérlet szemtanúi lehetünk, több szempontból is, hiszen James Harden helye egyelőre nagyon nem tisztázott ebben a rendszerben. Egy biztos: a jól játszó Anthony Davis és LeBron James ellen győzelmet szerezni mindenképp előremutató, ahogyan Robert Covington bemutatkozása is bizakodásra adhat okot a Rakétáknál. Westbrook egyébként éppen a Staplesben szerezte meg karrierje 20 000. pontját az alapszakaszban, Kobe Bryantre emlékezett a meccs után:

Giannis Antetokounmpo és Khris Middleton visszavágott a Phillynek a karácsonyi blamáért, de azért ne feledjük, hogy ez a Philly még a „régi” Philly – ha visszatér Josh Richardson, illetve beépül a csapatba a pontszerzésben erős Alec Burks és Glenn Robinson III, akkor Joel Embiidnek is sokkal nagyobb területe lesz a pusztításra. 

Zion Williamson már egyre jobban felveszi a ritmust, a Bulls ellen 21 pontjával a legeredményesebb volt csapatában, viszont Brandon Ingram kidőlése most nem jött jól. Julius Randle felszabadultan kosarazott, Damian Lillardnek pedig nem kellett 50 pontokat dobálnia, mert Carmelo Anthony és Gary Trent Jr. is villogott támadásban. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus