Stackhouse Pistons-csúcsa és Evan Turner szokatlan tripla-duplája

Jerry Stackhouse 57 ponttal szórta meg a Bullst 22 éve, amely Pistons-rekord - Evan Turner történelmi tripla-duplát ért el négy évvel ezelőtt.

2001. április 3-án a Detroit Pistons a Chicago Bulls vendégeként lépett pályára, és 110-83-ra győzött. A mérkőzés hőse a Pistons akkori pontfelelőse, Jerry Stackhouse volt, aki 57 pontos (21/36 mezőny, 4/11 tripla, 11/13 büntető) karriercsúcsot szórt csapata győzelme során - ez a detroiti franchise-rekord. Érdekesség, hogy a detroiti rekordok szinte mindig a Bulls ellen születtek: korábban Dave Bing (54) és Kelly Tripucka (56) is a chicagói együttest szomorította kiemelkedő teljesítményével.

 

Az egykori 1/2-es, Evan Turner még mindig csak 34 éves, de a 2020-21-es szezonban már a Boston Celtics segédedzője volt. Pedig négy évvel ezelőtt még NBA történelmet írt a Portland TrailBlazers színeiben, amikor egymás utáni mérkőzéseken szerzett tripla-duplát, mindkettőt a kispadról beszállva - akkor megmutattuk mindkét mérkőzés rövidebb Turner-összefoglalóját, illetve írtunk is pályafutásáról.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus