Tsunami Papi jó úton halad az igazán nagy szerződés felé

A Suns 24 éves kiscsatára, Kelly Oubre Jr. idén nem csak hatékonyan, de igen látványosan is kosárlabdázik - ha még nem is borderline All-Star, de egyértelműen letette a névjegyét a ligában. 

A New Orleansban felnövő Oubre-nak nem volt egyszerű fiatalkora, tízévesen a Katrina Hurrikán miatt Texasba kellett költöznie a családjával, szerencsére azonban túltette magát ezen a traumán, és hamar sikerélményekkel gazdagodott a kosárlabda-pályán. 2013-ban el is vitte a nevadai elitképző és előkészítő iskola, a Findley Prep (olyan játékosok kerültek ki innen, mint Avery Bradley, Corey Joseph, Tristan Thompson, Dillon Brooks, Bol Bol, PJ Washington - és Anthony Bennett...), ahonnan komolyabb problémák nélkül léphetett át az NCAA-be. A Kansas Jayhawksban mutatott játéka alapján egy év után jelentkezhetett is a draftra, 2015-ben a 15. helyen az Atlanta Hawks vitte el. 

A Hawks azonban nem tartotta meg sokáig, azonnal postázták egy háromcsapatos csere keretein belül Washingtonba, ahol meg is kötötte négyéves újoncszerződését. Első két évében fokozatosan harcolt ki magának játékperceket, előbb 10, majd 20 percet átlagolt, majd harmadik évében már az első számú cserének számított a Wizardsnál: 81 meccsen 11.8 pontot átlagolt közel 28 perc alatt, pedig mindössze 11 alkalommal volt kezdő, Otto Porterben bízott az edzői stáb. 

Bár Portert végül a 2018-19-es évadban elcserélték Chicagóba, addigra már Oubre Jr. sem volt a fővárosban, hiszen az újoncszerződése utolsó évét töltő kiscsatár a szezon végén ingyen távozhatott volna (mivel igazi esélyt nem kapott, valószínűleg ez lett volna a forgatókönyv), így még 2018 decemberében Austin Riversszel együtt Phoenixbe küldték. Itt fordult meg hősünk szerencséje, a szezon második felében közel 30 percet kapott meccsenként, 16.9 pontot átlagolt, és egyértelmű volt, hogy ha marad 2019 nyarán, akkor megkapja a kezdőpozíciót. 

Oubre pedig 2019 júliusában két évre alá is írt (összesen 30 millió dollárért), a szakmai és anyagi bizonytalanságot maga mögött hagyva pedig nem túlzás azt mondani, hogy elszabadult ebben az évadban. Természetesen a számai is remekül mutatnak (18.3 pont, 6 lepattanó, 1.5 szerzett labda, 0.7 blokk, 46.4%-os mezőnymutató, 36.4% tripla és 78.4%-os büntetőzés), de aki követi a Suns meccseit, az láthatja, hogy ő a Suns motorja.

"Tsunami Papi" fáradhatatlanul darál, hátul igyekszik mindenhol ott lenni, elöl pedig a triplavonalról és közelebbről is akadnak látványos meccsei - utóbbiakból itt egy kis gyűjtemény, elég neves “áldozatokkal”. A Suns kultúrája szépen lassan változik, és ebben kiemelkedő szerepe van az egyébként 18 meccses playoff-tapasztalattal is rendelkező kiscsatárnak - érdemes rá figyelni, mert ha így folytatja, 2021 nyarán igencsak vaskos ajánlatok közül válogathat. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus