Videó: a Los Angeles Lakers átvette a bajnoki gyűrűket

A Lakers-játékosok virtuálisan a családjuktól kapták meg jutalmukat, a franchise 17. bajnoki címére emlékező gyűrűknél Kobe Bryantre emlékeztek.

A 2019-20-as bajnoki zászló felvonását egyelőre elhalasztották, mindenképp szurkolók jelenlétében akarják elhelyezni a Staples Center légterében, de a bajnoki gyűrűket természetesen megkapta a Lakers tavalyi és idei csapatát is erősítő 11 játékos, illetve az edzői stáb. Jeanie Buss tulajdonos ígéretet tett, hogy a gyűrűceremóniát is megismétlik, amint újra mehetnek szurkolók az összecsapásokra.

A gyűrűket Jason Arasheben tervezte (az ő keze munkáját dicséri a Lakers 2009-es és 2010-es, illetve a Warriors 2015-ös, 2017-es és 2018-as emlékgyűrűje is), és annyival nehezebb dolga volt, hogy a megszokott 3-4 hónap helyett 3-4 hét alatt kellett elkészítenie azokat. A tervező elmondta az ESPN-nek, hogy a speciális szezonra egy speciális emléket akart készíteni: 0.52 karátos sárga gyémántot használt az 52 alapszakasz-győzelem miatt, a "Unity" szó jelképezi az évet végigkísérő társadalmi megmozdulásokat, a LeBron James kézírását felhasználó "Leave a Legacy" mondat pedig a Lakers playoff-szlogenjeként kapott helyet. Kobe Bryantre kétféleképpen emlékezik az ékszer, egyrészt a játékosok mezszámát egy fekete mamba fonja át, másrészt a gyűrűt úgy tervezték meg, hogy a gyűrű felső része levehető legyen, alatta pedig a visszavonultatott mezszámok szerepelnek, kiemelten a 8-as és a 24-es, a hátteret pedig kígyóbőr-textúra alkotja. A gyűrűk 16.45 karátosak és 804 ékkövet tartalmaznak. 

A játékosok, Frank Vogel és Rob Pelinka sem tudott róla, de a klub titokban a családtagjaikkal készíttette el a felkonferáló videókat (érdekesség, hogy Kostas Antetokounmpónak Giannis és Thanasis is gratulált, Markieff Morrisnak pedig részt vehetett a ceremónián az ikertestvére, a Clipperst erősítő Marcus Morris videózott is).  LeBron Jamest néhány tanuló is köszöntötte az általa fenntartott I Promise iskolákból, az egészségügyi dolgozók tiszteletére pedig a UCLA sürgősségi osztályának munkatársait kérték fel, hogy felkonferálják a segédedzők gyűrűátadását - a végén Snoop Dogg köszönte meg a szurkolók nevében a 2020-as playoff-menetelést.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus