Wade és James először jutnak be a döntőbe

14 éve LeBron James, 15 éve pedig Dwyane Wade először ünnepelhetett a keleti főcsoportdöntő végén - 19 éve ért véget a híres-hírhedt párharc a Lakers és a Kings között - Kareem Abdul-Jabbar 36 éve vette át a PO-pontlista első helyét.

Az elmúlt szűk 20 év két meghatározó alakja, Dwyane Wade és LeBron James is június 2-án harcolták ki első döntőjüket. Wade a Miami Heat tagjaként, 2006. június 2-án került először a fináléba, miután a floridai gárda 95-78-ra verte a Detroit Pistonst, így 4-2-re nyerte a főcsoportdöntőt.

James egy évvel később került a végső győzelem kapujába. Csapata, a Cleveland Cavaliers 98-82-re győzött, szintén a Detroit ellen, és szintén 4-2 arányban múlta felül az autóvárosiakat összesítésben.

A különbség az volt, hogy míg Wade 2006-ban bajnok lett, James 2007-ben még nem ért fel a csúcsra.

 

Ugyancsak június 2-án, még 2002-ben ért véget az évtized egyik legvitatottabb párharca a Los Angeles Lakers és a Sacramento Kings között. Az aranysárga-lilák hosszabbítás után verték a Kings 112-106-ra, így idegenben, a hetedik meccsen harcolták ki a döntőt.

 

A Lakers 80-as évekbeli sztárjának, Kareem Abdul-Jabbarnak pedig egy 36 esztendővel ezelőtti mérkőzés miatt fontos június 2-a. Az aranysárga-lilák 136-111-re verték a Boston Celticset az 1985-ös döntő harmadik meccsén (végül meg is nyerték a bajnoki címet 4-2-vel), KAJ pedig ezen az összecsapáson előzte meg Jerry Westet a PO-pontlista első helyén - azóta Michael Jordan és LeBron James is túlszárnyalták már a centerlegendát ebben a tekintetben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus