March Madness, 4. nap: Kiesett a Duke és a Louisville is

A March Madness negyedik napján két második kiemelt is búcsúzott, a Duke és a Louisville is kiesett hetedik kiemelt ellenfelével szemben. A Déli régióban nincs meglepetés, Golomán György csapata, a UCLA mellett továbbment a North Carolina és a Kentucky is. Lássuk, mi történt tegnap este és ma hajnalban, valamint hogy mi a további program!

A második kör első feléről tegnap már beszámoltunk, ezen a linken olvashattok róla.


Kelet

A Keleti régióban a harmadik kiemelt Baylor szoros mérkőzést játszott a 11. kiemelt USC-vel - az első félidőben megszerzett 4 pontos előnyéből gazdálkodott a Bears, de a második félidő közepén fordult a kocka, onnantól a Chimezie Metu (28 pont) vezette USC játszott 2-4 pontos előnyben egy darabig. Nagyobb különbség nem alakult ki, a Baylor 5 perccel a vége előtt futott egy 8-0-t 65-67 után, ezt követően pedig már nem adtak ki a kezéből a vezetést és a győzelmet. A győztesnél az első kör végére jósolt Johnathan Motley volt az egyik vezér most is (19 pont, 10 pattanó, 2 blokk, 5 eladott labda).

A régió utolsó második körös találkozóján a második kiemelt Duke és a hetedik kiemelt South Carolina találkoztak egymással. Mike Krzyzewskiék a félidőben 7 ponttal vezettek, álltak 10 ponttal is jobban a fordulás után, de 35-25 után futott egy 14-3-at a South Carolina, amivel átvették a vezetést a 25. percre (38-39). A Blue Devils védekezése teljesen szétesett, csak a második 20 percben 65 pontot kaptak (10 olyan meccse volt idén a Gamecocksnak, amelyen az egész találkozón nem dobtak ennyit), így 10 perccel a vége előtt meglépett tőlük a South Carolina, amely a végén nagyobb izgalmak nélkül be is húzta a sikert. A vesztesnél a Top5-be jósolt Jayson Tatum egész jó volt még (15 pont, 5 eladott labda), a második kör közepére várt Grayson Allen is kapkodta magát (20 pont, 3/10 tripla), de az első kör végére várt Harry Giles 9 perc alatt szinte semmit nem csinált (0 pont, 3 pattanó), Az első kör közepére jósolt Luke Kennard pedig nem volt hatékony (11 pont, 1/6 mezőny, 8/8 büntető).

Eredmények a Keleti régió második fordulójából

Baylor (3.) - USC (11.)  82-79
Duke (2.) - South Carolina (7.)  81-88


Midwest

Az első kiemelt Kansas sokáig szenvedett a 9. kiemelt Michigan State ellen. A Jayhawks az első félidőben 5 pontos előnyt épített ki, de a Spartans a fordulás után visszajött 1 pontra is, és 7 perccel a vége előtt is még csak 5 pont volt a differencia a két gárda között - ezt követően azonban a Kansas bedarálta a Michigan State-et, a végére 20 ponttal győztek. A győztesnél a drafton Top3-ba várt Josh Jackson parádézott (23 pont), de a másik két draft szempontjából érdekes kosarasnak, a második kör közepére jósolt Devonte Grahamnek (18 pont, 4-4 pattanót és gólpassz, 3 szerzett labda), illetve a második kör végére várt Frank Masonnek (20 pont, 5 gólpassz) is kifejezetten jól ment a játék. A Spartansnál a lottery végébe jósolt Miles Bridges volt kiemelkedően a legjobb (22 pont, 8 pattanó).

A harmadik kiemelt Oregon nagy meccset játszott a 11. kiemelt Rhode Islanddel. Az első félidőben utóbbiak vezettek 8 ponttal egy 14-2-es félidőt lezáró futással, sőt, a 27. percben 11 pont is volt az előnyük (45-56). Itt indult be igazán a Ducks, amely előbb Tyler Dorsey (27 pont, 9/10 mezőny, 4/5 tripla, 5/9 büntető), majd a draft második körének legelejére várt Dillon Brooks (19 pont, 7/20 mezőny, 7 pattanó) vezetésével a 36. perc elejére átvette a vezetést (68-66). Felállt még innen a Rams, 72-68-ra két perccel a vége előtt még ők vezettek, de Dorsey előbb egyenlített egy hármassal, majd nagyjából 40 másodperccel a vége előtt megszerezte a győztes kosarat is, szintén egy tripla formájában, így jutott tovább az Oregon. A győztesnél a második kör közepére jósolt Jordan Bell is hasznos volt (6 pont, 12 pattanó, 2 blokk).

Másolta a Keleti régiót a Midwest, hiszen a harmadik kiemelt ott is a 11. kiemeltet verte ki, a második pedig kiesett a hetedik ellen. Az előkelőbb helyre rangsorolt Louisville lényegében a teljes első félidőben vezetett a Michigan ellen, 8 ponttal állt jobban a Cardinals 20 perc játék után. A fordulás után nagyjából 5 percig tartotta is előnyét a Louisville, de kezdett kicsúszni a kezükből az irányítás, 10 perccel a vége előtt már a Wolverines vezetett (51-53). Végig minimális előnyben játszott ezek után a Michigan, de ez elég is volt, négy ponttal győzni tudtak, így kiejtették Rick Pitino gárdáját. A Louisville-nél a második kör második felébe várt Donovan Mitchell próbálkozott leginkább (19 pont, 7 pattanó, 5 gólpassz).

Eredmények a Midwest régió második fordulójából

Kansas (1.) - Michigan State (9.)  90-70
Oregon (3.) - Rhode Island (11.)  75-72
Louisville (2.) - Michigan (7.)  69-73


Dél

A Déli régió az egyetlen, amelyben a papírforma teljesült a Sweet 16-be jutásért. Az első kiemelt North Carolina 8-0-val kezdett a nyolcadik kiemelt Arkansas ellen, vezettek már 32-17-re is, de ebből a fórból mindössze 5 pont maradt a félidőre. A fordulás után fordított a Razorbacks, és három és fél perccel a vége előtt 65-60-ra vezetett a nyolcadik kiemelt. Itt aztán besült az addig kiválóan működő támadójáték és csapatmunka, a hátralévő időben ugyanis már csak a Tar Heels szerzett pontokat, szám szerint 12-t, így tovább is jutott a UNC. A győztesnél a lottery végébe várt Justin Jackson nem dobott túl hatékonyan, de borzasztóan sokoldalúan kosarazott (15 pont, 5/14 mezőny, 8 pattanó, 5-5 gólpassz és szerzett labda).

A UCLA Cincinnati elleni győzelméről és továbbjutásáról írtunk már, ezen a linken olvashattok róla bővebben is Lonzo Ball és TJ Leaf teljesítményeivel együtt. A második kiemelt Kentucky és a 10. kiemelt Wichita State nagy meccset játszottak egymással, szinte végig fej-fej mellett haladtak. A Wildcats a második félidő közepén tudott meglépni 6 ponttal ellenfelétől, ami döntőnek bizonyult. Visszakapszkodott még ugyan Shockers, de mindenre volt válasza a Kentuckynak, a legvégén pedig a potenciális meccsnyerő triplájukat Malik Monk blokkolta (majd dobott be két büntetőt), az egyenlítésnek szánt próbálkozásuk sem ért el a gyűrűig, így győzött végül 65-62-re a Wildcats. A győztesnél a Top5-be várt De'Aaron Fox (14 pont) és a Top10-be jósolt, a végén kulcsjátékokat csináló Malik Monk (14 pont) voltak a legeredményesebbek, az első kör végére várt Bam Adebayo pedig megint dupla-duplát ért  el (13 pont, 10 pattanó).

Eredmények a Déli régió második fordulójából

North Carolina (1.) - Arkansas (8.)  72-65
UCLA (3.) - Cincinnati (6.)  79-67
Kentucky (2.) - Wichita State (10.)  65-62


Három szünnap következik a March Madnessen, hétfőn, kedden és szerdán nem játszanak a csapatok. A Midwest és a Nyugati régióban játsszák le a harmadik fordulót csütörtök este és péntek hajnalban, a Keleti és a Déli régió mérkőzéseire pedig péntek este és szombat hajnalban kerül majd sor.
 

A Sweet 16 párosításai

Kelet

Florida (4.) - Wisconsin (8.)
Baylor (3.) - South Carolina (7.)

Midwest

Kansas (1.) - Purdue (4.)
Oregon (3.) - Michigan (7.)

Dél

North Carolina (1.) - Butler (4.)
Kentucky (2.) - UCLA (3.)

Nyugat

Gonzaga (1.) - West Virginia (4.)
Arizona (2.) - Xavier (11.)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus