Másodjára is legyőznék idén a Kentucky-t Golománék

Golomán György és csapata, a UCLA az idén általuk egyszer már legyőzött Kentucky-val csapnak össze a March Madnessen a legjobb 16 között.

March Madness, Déli régió, Sweet 16
Kentucky Wildcats (2.) - UCLA Bruins (3.)  02:39

A Sweet 16 kör (talán) legjobban várt csatáját a Déli régióban ez a két együttes játssza, hiszen az óriási hagyományok mellett két olyan gárda méri majd össze erejét, ahol a draft szempontjából is borzasztóan érdekes játékosok feszülnek egymásnak.

Esélyeket latolgatni szinte fölösleges, a két alakulat között nincs túl nagy különbség - a Wildcats 26-5-tel, a Bruins 28-3-mal zárta az alapszakaszt, de a UCLA kiesett a Pac-12 torna elődöntőjében, a Kentucky viszont megnyerte a SEC konferencia tornáját, miután a Georgiát, az Alabamát és az Arkansast is legyőzte. A UCLA-n továbbra is Lonzo Ball a nagy ász, hiszen gyakorlatilag biztosan Top2-ben fog elkelni az idei drafton (ha jelentkezik), de TJ Leafet is az első kör második felébe várja a DraftExpress. Ball óriási csatát vívhat két, szintén a draft elejébe várt irányítóval, a jelenleg az 5. helyre várt, mindkét hátvédposzton bevethető Malik Monkkal, illetve a jelenleg 6. helyre jósolt De'Aaron Fox-szal, a palánk alatt pedig nekik is van kiemelkedő tehetségük, centerüket, Bam Adebayót ugyanis jelenleg épp a 30. helyre jelzi a DX.

Két érdekességet lehet megemlíteni. Egyrészt azt, hogy Golomán Györgyék egyszer már legyőzték a Kentucky-t ebben az idényben - december 3-án, idegenben diadalmaskodott a Bruins 97-92-re. Azt is érdemes viszont kiemelni, hogy máshol folytatódik a UCLA számára (is) a Madness - "hazai" pályán, Sacramentóban, Kaliforniában tudták le az első két kört, most azonban Memphisben kell majd megmérkőzniük a Wildcats-cel, oda pedig sokkal közelebb van Lexington, a Kentucky "bázisa".

A meccshez az élőképes HD streamet ezen a linken találjátok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus