March Madness, 4. nap: Kiesett a Kansas

Az NCAA torna tegnap játéknapján elég sima meccseket játszottak a csapatok, kiesett a Kansas, megvan a UCLA ellenfele.

Kialakult a legjobb 16, azaz a Sweet16 mezőnye, miután a tegnapi napon lejátszották a harmadik kör másik 8 összecsapását is.
 

Keleten a Louisville nagyon könnyedén verte a UNI együttesét (University of Northern Iowa). Az első félidő végjátékában alakított ki 9 pontos előnyt Rick Pitino együttese, innen pedig nem tudott fordítani ellenfelük, 6 pont volt a legkisebb differencia a két fél között, végül 66-53-ra nyert a negyedik kiemelt. A Louisville-nél az első körbe várt Montrezl Harrell (14 pont, 6 pattanó, 2 blokk) mellett Terry Rozier (25 pont, 7 gólpassz, 5 pattanó) is kiválóan játszott, utóbbi sokat javíthat drafthelyén egy jó Madness-szel, jelenleg a második kör elejére várják. A következő körben a nyolcadik kiemelt, Villanovát búcsúztató NC State-tel meccselnek.

Véget ért a 11. helyen kiemelt Dayton menetelése, pedig a 27. perc végére egy 12-0-s sorozattal átvették a vezetést a harmadik kiemelt Oklahoma ellen (49-40). Még a második félidő felénél is vezettek 7-tel (56-49), a következő 9 percben azonban mindössze két pontot dobtak, míg a Sooners 16-ot, 58-65-ről pedig már nem volt visszaút az utolsó minutumban, nyert az Oklahoma 72-66-ra.

Ellenfelük a legjobb 16 között az a hetedik kiemelt Michigan State lesz, amely a második kiemelt Virginiát búcsúztatta. Pocsék első félidőt játszott a két gárda, de a Michigan State itt megszerzett 5 pontos előnyéből (23-18) jól gazdálkodott a folytatásra. A második 20 perc során végig vezettek, és a végjátékban nem volt esélye ellenfelüknek az egyenlítésre vagy a fordításra, nyert a Spartans 60-54-re. A győztesnél Travis Trice (23 pont, 4/8 tripla) nagyot játszott, támadásban ő vezette sikerre Tom Izzo legénységét.
 

A Midwest régióban az ötödik kiemelt West Virginia a negyedik kiemelt Marylanddel mérkőzött meg. Szoros első félidő után a WVU fokozatosan lépett el ellenfelétől a második 20 perc során, a végjátékban pedig hiába nem volt nagy előnyük, a Maryland nem tudott látótávolságon belülre kerülni, 69-59-re nyert a West Virginia. Ellenfelük a következő körben a torna nagy esélyese, a Kentucky lesz.

A régió másik ágán született talán a nap legnagyobb meglepetése, itt is legyőzte ugyanis a hetedik kiemelt a másodikat, az áldozat azonban ezúttal a nagynevű Kansas egyetem volt. A Wichita State 15 percig nem adta jelét, hogy itt valami nagy dologra készül, ekkor még 8 ponttal ment a Jayhawks (16-24), a félidő hátralévő öt percében azonban egy 13-2-vel fordított a Shockers. A második 20 perc elején aztán rátettek még egy 12-4-et (41-30), innen pedig nem tudott fordítani a Kansas, 78-65-re nyert a Wichita State. A lotterybe várt Kelly Oubre nem zárta jól a tornát, mindössze 9 pontig (3/9 mezőny, 0/3 tripla) jutott. A Shockers a Notre Dame-mal mérkőzik meg legközelebb.


A déli régióban, a UCLA "szektorában" az első kiemelt Duke erődemonstrációt tartott a nyolcadik kiemelt San Diego State ellen - már az első félidő után 13 ponttal vezettek, végül 68-49-re győztek a nap legsimább találkozóján. Az 1/1 várományos Jahlil Okafor pazar estén van túl, 26 pontig (12/16 mezőny), 6 pattanóig és 3 blokkig jutott, de a szintén Top10-be várt Justise Winslow is nagyon szépen teljesített, 13 pont (6/10 mezőny), 12 pattanó, 5 gólpassz, 4 szerzett labda és 3 blokk került a neve mellé. A Duke következőleg a Utah-val csap össze.

A UCLA ellenfelére is fény derült: a második kiemelt Gonzaga lesz Golomán Györgyék "kihívója" a legjobb 16 között. Hasonlóan sima meccset játszottak, mint a Duke, hiszen az Iowa elleni meccs félidejében már 17 pontos előnyre tettek szert (46-29), innen nem tudott már mit kezdeni velük a Hawkeyes. Végül 87-68-ra győzött a Gonzaga, így várják tehát a Bruinst.


Nem volt ennyire egyszerű dolga a nyugati régió első kiemeltjének, a Wisconsinnak, amely 10 perc után már 20-9-re vezetett a 8. kiemelt Oregon ellen. A Ducks azonban nem adta fel, a félidő végére már csak három pontnyi hátrányuk volt. A fordulás után is a Wisconsin vezetett, de nem túl nagy különbséggel, 6 perccel a vége előtt pedig egalizált az Oregon (52-52). Itt azonban kezébe vette a dolgot a Badgers, elléptek 6-8 ponttal, ahonnan még egyszer már nem tudott felállni ellenfelük, így nyert végül a Wisconsin 72-65-re. A Badgers két első körbe várt játékosa, Frank Kaminsky (16 pont, 7 pattanó) és Sam Dekker (17 pont, 5 pattanó) sem teljesített rosszul. Következő ellenfelük a North Carolina lesz.


Most három napnyi pihenő következik mindenkinek, a mérkőzések március 26-án folytatódnak, magyar idő szerint pénteken hajnalban - a UCLA következőleg csak szombat hajnalban lép pályára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus