March Madness, 5. nap: Papírforma mindenhol

A legjobb 8 közé jutás volt a tét a mai négy találkozón - mindkét első kiemelt, valamint az Arizona és a Notre Dame is továbbmentek.

Ma hajnalban négy találkozót rendeztek a legjobb 8 közé, azaz az Elite Eightbe jutásért.

A Midwest régióban minimális izgalmakat sem tartogatott a két mérkőzés. Az első kiemelt Kentucky 44-18-cal nyitott az első félidőben, pillanatokig sem volt kérdéses, hogy sokkal jobb csapatuk van az ötödik helyen kiemelt West Virginiánál, így végül majdnem 40 ponttal, 78-39-re győztek - egyelőre borzasztóan nagynak tűnik a különbség köztük és a mezőny többi tagja között. Az 1/1-re is esélyes Karl-Anthony Towns mindössze 13 percet játszott (igaz, ez idő alatt 1 pont, 2 pattanó és 4 személyi hiba került a neve mellé). A szintén Top5-be, de minimum Top10-be várt Willie Cauley-Stein 8 ponttal, 10 pattanóval és 3 blokkal zárt 30 perc alatt. Két első kör közepére jósolt játékosuk, Trey Lyles (14 pont, 7 pattanó) és Devin Booker (12 pont) pedig szintén a legjobbak között voltak.

A régió másik meccsén a harmadik kiemelt Notre Dame ütközött meg az egy körrel korábban a Kansast verő, hetedik kiemelt Wichita State-tel. A Notre Dame öt perc alatt 12 pontos előnyt épített ki magának (5-17), amit aztán a félidő végére leadtak, mindössze 3 pont volt a differencia a két fél között a nagyszünetben (30-33). A 24. percben még vezetett is a Shockers (38-37), a harmadik kiemelt azonban nagyon gyorsan megrázta magát, 4 perc alatt 10 pontos előnyt építettek ki maguknak (44-54), ahonnan már nem volt visszaút - sőt, a 20 pontot is megközelítette Fighting Irish előnye - 70-81-re nyertek végül, a következő körben pedig a Kentucky ellen kell megpróbálniuk csodát tenni. A Notre Dame lottery végébe várt játékosa, Jerian Grant 9 ponttal, 11 pattanóval és 2 szerzett labdával vette ki részét a sikerből.

A nyugati régióban az első kiemelt Wisconsin a negyedik kiemelt North Carolinával csapott össze. Az első félidőben gyakorlatilag fej-fej mellett haladtak a csapatok, váltott vezetéssel, de nagyobb előnyt senki nem tudott kiépíteni magának. A második 20 perc elején a Tar Heels volt előnyben, 10 és fél perccel a vége előtt héttel mentek (53-46), a Badgers azonban Frank Kaminsky, Zac Showalter és Sam Dekker révén másfél perc alatt csinált egy 9-0-t, ezzel fordítottak 6 perccel a vége előtt (60-65). Nagyot küzdött a North Carolina, Marcus Paige két triplájával egy perccel a vége előtt még visszajöttek 1-re, de fordítani nem tudtak a jól büntetőző Wisconsin ellen, 72-79 lett a vége. A Badgers két ásza, a lotterybe várt Kaminsky (19 pont, 8 pattanó) és az első kör második felébe jósolt Dekker (23 pont, 10 pattanó) is kitűnően játszottak, legnagyobb részben nekik köszönhető csapatuk győzelme.

A régió másik összecsapásán 6-0-lal indított a második kiemelt Arizona a hatodik kiemelt Xavier ellen, de gyorsan egál lett az eredmény, és teljesen fej-fej mellett mentek a felek az első 20 perc során (28-28). A fordulást követően jó ideig a Xavier vezetett 4-6 ponttal, aztán a 33. perc környékén fordult a kocka. A Wildcats borzasztóan sok büntetőt dobhatott ebben az időszakban, ennek köszönhetően fordított is, és a későbbiekben is megtartotta ezt az öt pont körüli fórját - végül 68-60-ra nyertek. A jelenleg a drafton hatodiknak jósolt Stanley Johnsonnak ezúttal sem ment annyira a dobás (4/11 mezőny), de így is hasznos volt (12 pont, 6 pattanó), az első kör végére várt Rondae Holis-Jeffersonnak pedig szintén nem volt túl jó estéje (5 pont, 2 pattanó, 3 szerzett labda), de mindketten jól dolgoztak a mezőnyben Kaleb Tarczewski (12 pont, 12 pattanó) és TJ McConnell (17 pont, 7 pattanó, 5 gólpassz) keze alá.

A nap legnagyobb zsákolásai:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus