March Madness: A Kentucky és a Wisconsin a Final 4-ban

Ma hajnalban már két negyeddöntőt lejátszottak a March Madnessen - a két első kiemelt, a Wisconsin és a Kentucky is Final Fourba jutottak.

Papírforma szerint alakulnak a dolgok eddig a negyeddöntőkben - és az egész March Madness során talán kevesebb a meglepetés, mint korábban, az első napot leszámítva olyan hatalmas izgalmakat sem tartogattak a végjátékok.

A Midwest régiót megnyerte a toronymagas esélyes Kentucky, amely azonban nagyon megizzadt a harmadik kiemelt Notre Dame ellen. Szinte a teljes első félidőben egy kosárnyi különbségen belül voltak a felek, egyik csapat sem tudta ráerőltetni az akaratát a másikra, ami a Fighting Irish-nak volt nagyobb szó, egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet a végül 20 pontig és 9 pattanóig jutó Zach Auguste vezetésével. A második 20 percet jobban nyitotta a Wildcats, Karl-Anthony Towns tarthatatlan volt, de a Notre Dame lépett, 10 perccel a lefújás előtt ők vezettek 4 egységgel (50-46). Négy perccel a vége előtt tudott fordítani a Kentucky Towns és Aaron Harrison révén, de Jerian Grant egy triplával válaszolt (66-64). Towns egyenlített az utolsó előtti minutumban, majd 6 másodperccel a vége előtt Andrew Harrison értékesített két büntetőt. Grant már nem tudott válaszolni, így óriási csatában, 68-66-ra nyert a Kentucky.

A gyengébb előző meccse után Karl-Anthony Towns dominálni tudott, főleg a második félidőben játszott hatalmasat, és végül 25 pontig jutott 10/13-as mezőnymutatóval. Volt még 5 pattanója, 4 gólpassza, 2 szerzett labdája és 1 blokkja is, egyértelműen ő volt most a Kentucky vezére, a többiek jóval halványabb teljesítményt nyújtottak - Willie Cauley-Stein azért a végén megmutatta, miért tartják őt a draft legjobb védőjének. A túloldalon Jerian Grant hiába jutott el 15 pontig és 6 gólpasszig, egyáltalán nem volt hatékony (4/14 mezőny, 1/6 tripla).
 

A nyugati régió döntőjét az első kiemelt Wisconsin és a második kiemelt Arizona játszotta. 10-2-vel indított a Badgers, de a 11. percben egyenlített az Arizona (14-14). A félidő utolsó három percére vette át az irányítást a Wildcats, amely Rondae Hollis-Jefferson vezetésével hárompontos előnyt épített ki magának (33-30). A fordulást követően Frank Kaminsky és Sam Dekker révén egy 11-1-gyel nyitott a Wisconsin, megint sokkal jobban kezdték a felvonást (34-41). Megint úgy tűnt, hogy feláll az Arizona, hiszen a 27. percben egyetlen pontra közelítették meg ellenfelüket (46-47), itt azonban megint egy 10-2-es Wisconsin-szakasz jött, újabb 10 pontos hátrányából pedig már nem tudott felállni az Arizona, végül 85-78-ra nyert a Badgers - így nem lesz Wildcats-Wildcats elődöntő.

A győztesnél Frank Kaminsky (29 pont, 9/20 mezőny, 10/12 büntető, 6 pattanó) és Sam Dekker (27 pont, 8/11 mezőny, 5/6 tripla, 5 pattanó) újfent kitűnően szerepeltek, mindketten jó Madnesst futnak eddig. Az Arizona két, draft szempontjából legérdekesebb játékosa közül Stanley Johnson visszafogott volt ezúttal (6 pont, 2/4 mezőny, 2 pattanó, 3 eladott labda), neki az utolsó meccsek nem sikerültek kifejezetten jól. Az első kör második felébe várt Rondae Hollis-Jefferson (17 pont, 8 pattanó) jóval hasznosabb volt, de hiába jutottak öten is 10 pont fölé a Wildcatstől, ez most kevés volt a sikerhez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus