McDonald's All-American 2015: Cheick Diallo az MVP

A legjobb amerikai középiskolásoknak megtartott McDonald's All-American mérkőzést kelet nyerte, az MVP Cheick Diallo lett.

A legjobb amerikai középiskolásoknak minden évben ilyenkor rendezik a McDonald's All-American mérkőzést, amelyen ezúttal a 23 legjobb kosaras képviseltette magát. A mérkőzést kelet nyerte 111-91 arányban, a legértékesebb játékosnak pedig az erőcsatár Cheick Diallót választották. A 6'9 magas, gyorsaságáról, atletikus és blokkolási képességeiről ismert erőcsatár 18 ponttal (8/14 mezőny, 2/2 büntető), 10 pattanóval, 3 gólpasszal, 2 szerzett labdával és 1 blokkal zárt 17 perc alatt, eladott labda nélkül.

Diallót a 2-4. legjobb erőcsatárnak tartja a Scout.com, a Rivals.com és az ESPN is a mostani végzős középiskolások között, és összességében a Top10-be várható a jövő nyári drafton, amennyiben egy évnyi egyetem után jelentkezik. Azt még nem tudni, hol fog játszani, állítólag öt egyetem között vacillál még - Kentucky, Kansas, Iowa State, St.John's és Pittsburgh. Közel sem biztos, hogy a két legnagyobb nevű intézmény között dönt majd, ugyanis lenyilatkozta, hogy számára a játékidő lesz a legfontosabb, nem akar 20 perc környékén átlagolni. Az erőcsatár azt is hozzátette, hogy a St.John's-nak nem lesz előnye Chris Mullin szerződtetésével, mert nem ismeri az NBA-legendát. Valamikor április végén várható, hogy eldönti, hol is játszik a következő idényben, mivel elmondása szerint meg akarja nézni, melyik csapatból ki megy és ki marad, a draftjelentkezés - illetve a draftról való visszalépés - határideje pedig április 26-a.

A legjobb középiskolásnak tartott Jaylen Brown szintén nem döntött még - ő a Kentucky és a Kansas mellett a UCLA, a Georgia, a Georgia Tech, a North Carolina, a California és a Michigan ajánlatait fontolgatja, lehet tehát, hogy Golomán György csapattársa lesz. Brown azt mondta, nem az alapján fog dönteni, hogy melyik edző hány NBA játékost "termelt" eddig ki. Őt várják jelenleg a 2016-os draft 1/1-esének, de nem igazán sikerült neki ez a meccs - a győzesnél 9 pontot, 6 pattanót, 2 gólpasszt, 2 blokkot és 2 szerzett labdát tudott felmutatni, de 7-ből mindössze 1 büntetőt értékesített.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

A mérkőzés összefoglalója:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus