Zion Williamson back-to-back meccsen szórt 31-et a North Carolinának

Zion Williamson 24 óra alatt 29-et szórt a Syracuse-nak, majd 31-et az UNC-nek, utóbbit 74-73-ra verte a Duke és jó eséllyel kiharcolta az egyik első kiemelést. 

A NCAA-ben célegyenesbe fordultak az események, hiszen a héten rendezik meg a különböző konferenciák rájátszását, ahol egyrészt eldől, hogy kik nyerik a konferenciákat, másrészt az itt mutatott teljesítmény alapvetően határozza meg, hogy melyik gárda milyen kiemeléssel jut be a 68-as főtáblára. 

Az ACC-ben a Duke és az ősi rivális találkozott az egyik elődöntőben, ahol óriási izgalmak végén 74-73-ra győzött a Duke, és bejutott a konferenciadöntőbe - Zion Williamson 31 pontot és 11 pattanót jegyzett a szezon eddigi legfontosabb összecsapásán. A másik elődöntőben az egész évadban remeklő Virginia meglepetésre kikapott a 12. kiemelt Florida State-től, így jó eséllyel a Duke fogja megkapni az egyik első kiemelést. 

Az úgynevezett Selection Sunday-t magyar idő szerint 18-án hétfő hajnalban tartják meg, ahol kialakul a kiemelési rendszer - az egyenes kieséses torna március 19-20-án kezdődik a First Fourral (8 csapat ki-ki meccsen dönti el, hogy melyikük csatlakozzon a már beválogatott 60 gárdához a főtáblán), majd március 21-24. között rendezik meg az első és második kört, utóbbi végén alakul a Sweet Sixteen (legjobb 16) mezőnye. Az állva maradt csapatok március 28-31. között újabb két egyenes kieséses körben döntik el, hogy melyik négy csapat jut be a Final Fourba, amelyet április 6-8. között rendeznek meg Minneapolisban. 

A Duke-UNC összefoglalója Williamson remeklésével: 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus