Női NBI: A 2. forduló válogatottja

Parádézó győri magasemberek, ceglédi remeklések, magyar fiatalok remek percei - a női NBI 2. fordulójának legjobb teljesítményei.

A 2. forduló csapata:

Medgyessy Dóra (Ceglédi EKK) – Binta Drammeh (PINKK-Pécsi 424) – Monika Grigalauskyte (CMB Cargo-UNI Győr) – Dragana Sztankovics (PEAC-Pécs) – Cyesha Goree (CMB Cargo-UNI Győr)

Medgyessy Dóra (Ceglédi EKK)

Akárcsak tavaly, idén is jókora meglepetést okozott miskolci győzelmével a Cegléd. A CEKK az elmúlt időszakban lépésről-lépésre haladva javul és úgy fest idén ütőképes lehet Cziczás László csapata. A DVTK elleni sikerből (szokás szerint) Maja Skorics és az új igazolás, a center Jelena Makszimovics is alaposan kivette a részét, ezúttal azonban mégsem ők, hanem Medgyessy Dóra került be a forduló csapatába. Az idény előtt nagy kérdés volt, hogy a visszatérő irányító mennyire tudja majd pótolni Hadzsovicsot. Nos ezúttal igazi játékmesterként 8 gólpasszal szolgálta ki társait, de mellette dobott ugyanennyi pontot, szedett 4 lepattanót és volt 2 labdaszerzése is.

Binta Drammeh (PINKK-Pécsi 424)

Akárcsak az első fordulóban ezúttal is remekelt a baranyaiak bedobója, ezúttal viszont mindez egy némileg meglepő vereséggel párosult. Szekszárdon a PINKK-ben igazán csak Drammeh hozta magát, a magyar játékosok ugyanakkor mezőnykosár nélkül zártak. Rengeteg munka vár még Sandro Orlandóra. A svéd játékos 32 perc alatt ezúttal 20 pontig (8/16-os mezőnymutatóval), 4 lepattanóig és 3 gólpasszig jutott és 8-szor tudták csak szabálytalanul megállítani. Mindez ezúttal 32 VAL pontot jelentett.

Monika Grigalauskyte (CMB Cargo-UNI Győr)

A vártnál könnyebben tudott nyerni Zalaegerszegen a Győr, ehhez viszont alaposan hozzájárult a vendégek palánk alatti szekciója, hiszen a Grigalauskyte, Goree duó brutálisnak számító 50 ponttal és 28 lepattanóval zárt. A litván magasbedobó finoman szólva is hatékonyan szerezte 19 pontját, hiszen 11 rádobásából 9-et értékesített – a két rossz dobása is csak a 6,75-ös vonal mögül jött… 15 lepattanójából 6-ot szerzett a támadóoldalon, de kiosztott még 3 sapkát és 2 gólpasszt is – mindez alaposan ellensúlyozta 5 labdaeladását. Végül 35 VAL értékkel zárt.

Dragana Sztankovics (PEAC-Pécs)

Alaposan megizzasztotta a Vasas a PEAC-ot, hiszen a fiatal fővárosiak még a záró szakasz elején is pariban voltak a pécsiekkel. A hazaiak sikeréhez nagyon kellett Dragana Sztankovics jó formája, aki igazi centermutatókkal 20 ponttal, 11 lepattanóval és 4 blokkal fejezte be a meccset. Kosarait 10/13-as mezőnymutatóval szerezte és ráadásként volt még 4 asszisztja is – mindez 36 VAL pontra volt elegendő.

Cyesha Goree (CMB Cargo-UNI Győr)

Ahogy már említettük parádézott a győriek palánk alatti sora: az amerikai Goree hatalmas, 47 VAL pontos meccset produkált Zalaegerszegen – tette mindezt csupán 31 játékperc alatt. A center tarthatatlanságát jól jellemezte, hogy 31 pontját mindössze 17 rádobásból érte el (közelről 14/15-ös mutatóval zárt…). Emellett lekapott még 13 lepattanót, volt 2-2 gólpassza és labdaszerzése valamint 1 blokkja is. Egyértelműen a forduló MVP-je volt.


A 2. forduló magyar csapata:

Medgyessy Dóra (Ceglédi EKK) – Aho Nina (Vasas Akadémia) – Böröndy Vivien (ZTE NKK) – Varga Zsófia (CMB Cargo-UNI Győr) – Zele Dorina (PEAC-Pécs)

Medgyessy Dóra (Ceglédi EKK)

Medgyessy Dóra teljesítményét a forduló válogatottjánál már említettük.

Aho Nina (Vasas Akadémia)

Ha valahol, akkor a Vasasnál tetten érhető a fejlődés, hiszen ezúttal jóval esélyesebb PEAC otthonában sem illetődtek meg, sőt több mint 3 negyeden át fej-fej mellett futottak ellenfelükkel. Az utánpótlás tornák után a felnőtt bajnokságban is rendre jó meccsekkel jelentkező Aho Nina ezúttal is hasznos játékot nyújtott, a fiatal csapat még mindig csupán 18 éves vezére ezúttal 34 perc alatt 10 pontig (4/8 mezőnymutatóval), 6 lepattanóig és 4 gólpasszig jutott. Végül 17 VAL ponttal zárt.

Böröndy Vivien (ZTE NKK)

Bár a ZTE nem tudta megnehezíteni a Győr dolgát, és a 20 esztendős Böröndy sem fogott ki kiemelkedő dobóformát (13-ból 4 dobása volt eredményes; viszont mind az öt büntetőjét értékesítette), ám mégis úgy gondoltuk helye van a forduló legjobb magyarjai között. A tavalyi MTK-s szezon után Zalaegerszegen sok játéklehetőséghez jutó hátvéd ezúttal 26 perc alatt 21 VAL pontot gyűjtött, köszönhetően 14 pontjának, 6 lepattanójának, 3 labdaszerzésének és 7 kiharcolt faultjának.

Varga Zsófia (CMB Cargo-UNI Győr)

Hosszú évek után ellenfélként tért vissza Zalaegerszegre a rutinos bedobó és rögvest jó játékkal „keserítette” egykori csapatát. Varga a padról beszállva 29 percet töltött a pályán és a már sokat emlegetett palánk alatti légiósok mellett ő is alaposan kivette a részét a 23 pontos győzelemből: 5/8-as mezőnymutatóval 12 pontig jutott, de kiosztott 5 gólpasszt és leszedett 3 pattanót is. Végül 19 VAL-ig jutott.

Zele Dorina (PEAC-Pécs)

A korábbi években állandó szereplője volt rovatunknak és új csapatában, a PEAC-ban is rögtön a második fordulóban a legjobbak között kell megemlítetnünk. A pécsiek ugyan nyögvenyelősen gyűrték le a Vasast, de Zele jól teljesített, 29 perc alatt 10 pontos, 12 lepattanós dupla-dupláig jutva. Pontszerzésben várhatóan a későbbiekben még feljebb léphet a válogatott magasember.

Kép: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus