Női NBI: A 3. forduló válogatottja

Remeklő Vasasos fiatalok, tovább tart a ceglédi csoda, szenzációs teljesítmény a PINKK légiósától - a 3. forduló legjobbjai a női NBI-ben.

A 3. forduló csapata:

Tamara Radocaj (CMB Cargo-UNI Győr, 1) – Binta Drammeh (PINKK-Pécsi 424, 3) – Adamecz Lilla (Vasas Akadémia, 1) – Maja Skorics (Ceglédi EKK, 1) – Jelena Makszimovics (Ceglédi EKK, 1)

Tamara Radocaj (CMB Cargo-UNI Győr)

Nem mondhatni, hogy könnyedén győzött Szekszárdon a Győr, sőt, egy végletekig kiélezett csatában hozták el a vendégek a győzelmet az alaposan megerősödő tolnaiaktól. A legutóbbi fordulóban remeklő győri centersor most sem játszott rosszul, de ezúttal náluk is nagyobb érdeme volt a győzelemben Tamara Radocajnak. A rutinos szerb irányító nemcsak jól mozgatta társait (5 gólpassz), de ponterős is volt. 23 ponttal a mezőny legeredményesebbje volt (6-ból 4 tripláját bedobva) – emellett volt 4 labdaszerzése és 6 kiharcolt faultja is, amelyek a végjátékban is fontosnak bizonyultak. Végül 31 VAL ponttal zárt.

Binta Drammeh (PINKK-Pécsi 424)

Lassan elfogynak a jelzők a baranyaiak svéd hátvédjére, aki eddig mind a három fordulóban olyan teljesítményt nyújtott, hogy kihagyhatatlan volt a forduló csapatából. A Sopron személyében nagy skalpot begyűjtő PINKK-ben nemcsak 33 pontja volt zseniális, hanem a meccsnyerő triplája is, amely ráadásul igen reménytelen helyzetből született. Drammeh végigjátszva a meccset szedett még 4 lepattanót, volt 7 kiharcolt faultja és 5 labdaszerzése is. Nem kevés, 24 rádobásból dolgozott, de 54%-os mutatója jónak számít – 35 VAL pontja nem kevésbé.

Adamecz Lilla (Vasas Akadémia)

Már az első fordulóban is jól játszott a fővárosiak még mindig csupán 23 éves bedobója, a Vasas pedig meccsről-meccsre javulva ezúttal már a 3. fordulóban megszerezte első győzelmét – Adamecz hathatós közreműködésével. A meccs legeredményesebbjeként 23 ponttal terhelte meg a ZTE gyűrűjét (7/17-es mezőny- és 7/7-es büntetőmutatóval). De a játék további elemeiben is remekelt, igazi sokoldalú játékot nyújtva volt 5-5 lepattanója és gólpassza, valamint 6 labdaszerzése és 8 kiharcolt személyije is. 35 VAL pontja kimagasló!

Maja Skorics (Ceglédi EKK)

Ha finoman és tárgyilagosan szeretnénk fogalmazni, akkor is csak azt tudjuk írni, hogy egyelőre az utóbbi évek (évtizedek?) meglepetése a ceglédi lányok idei teljesítménye. Csapatuk vezére – ahogy azt már tavaly is megszokhattuk – Maja Skorics, aki az eddigi fordulókban is ott volt a legjobban teljesítők között, ezúttal viszont már abszolút helyet követelt magának. A diósgyőri győzelem után a PEAC-ot hazai pályán simán verő CEKK-ben ezúttal is végigjátszotta a mérkőzést és ismét a legeredményesebbnek bizonyult 18 pontjával. Szedett még 8 lepattanót, elcsent 5 labdát és kiosztott 3 gólpasszt. 

Jelena Makszimovics (Ceglédi EKK)

A szerb center az első forduló után menetrendszerűen szállítja a masszív dupla-duplákat. Ezúttal 15 ponttal és 14 lepattanóval zárt, valamint volt 4 labdaszerzése és 1 blokkja is 39 perce alatt. Nagyon-nagy szüksége volt a Ceglédnek egy ilyen kvalitású centerre, tökéletesen illeszkedik Cziczás László gárdájába. Óriási volt a különbség a külföldiek terén is a két csapatban, hiszen a két ceglédi légiós 33 pontot dobott, addig a túloldalon Alekszics és Parks 8-ig jutott – 2/20-as mezőnymutatóval…


A 3. forduló magyar csapata:

Medgyessy Dóra (Ceglédi EKK, 2) – Czank Tímea (Aluinvent DVTK-Miskolc, 1) – Simon Zsófia (UNIQA Sopron, 1) – Adamecz Lilla (Vasas Akadémia, 2) – Tóth Tímea (Vasas Akadémia, 1)

Medgyessy Dóra (Ceglédi EKK)

A 2. fordulót követően ismét bekerült a forduló magyar csapatába a Ceglédre visszatérő irányító. A PEAC elleni sikerből 16 ponttal (6/10-es mezőnymutatóval), 5 gólpasszal és 3 lepattanóval vette ki a részét. Egyelőre tökéletes választ ad játékával a kétkedőknek, akik Hadzsovics távozása után nem bíztak az irányítóban. Ezúttal 24 VAL ponttal zárt.

Czank Tímea (Aluinvent DVTK-Miskolc)

Talán a vártnál is egyoldalúbb lett a DVTK és a BEAC miskolci találkozója, az újonc végül 66 ponttal kapott ki. Hazai oldalon értelemszerűen több jó teljesítmény akadt, közülük Czank Tímea töltötte a legtöbb időt a pályán (25 perc), de a válogatott hátvéd ez idő alatt is eljutott 15 pontig, 7 lepattanóig és 3 gólpasszig. Végül 22 VAL pontig jutott.

Simon Zsófia (UNIQA Sopron)

Kikapott a PINKK otthonában a Sopron, de az, hogy a végjátékban esélyük nyílt a győzelemre, nagyban volt köszönhető Simon Zsófiának, aki tripláival jókora hátrányból hozta vissza a bajnokot a meccsbe. 25 perc alatt végül 19 pontot szórt, közte 9 kísérletéből 5 triplával. A végjátékban már úgy tűnt, végül nagy hajrával győzni tudnak, de ekkor érkezett Drammeh és pont Simon mellől talált be.

Adamecz Lilla (Vasas Akadémia)

Adamecz Lilla teljesítményét a forduló válogatottjánál említettük.

Tóth Tímea (Vasas Akadémia)

Az utánpótlás sikereket követően a felnőttek között is egyre meghatározóbb lehet a Vasas fiatal magasembere, aki a ZTE legyőzőséből vette ki a részét jó játékkal. Mindössze 23 perc alatt szorgoskodott össze 20 VAL pontot, mindez 13 pontjának és 8 lepattanójának köszönhető. A 18 éves Tóth és az egész Vasas láthatóan nemcsak évről-évre, hanem hónapról-hónapra fejlődik, idén sok hasonló meccset várunk tőle is.

Fotó: pinkk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus