Női NBI: A 6. forduló válogatottja

A női bajnokság 6. fordulójában tündököltek a magasemberek, valamint örömteli, hogy számos kiváló magyar teljesítményt láthattunk.

A 6. forduló csapata:

Jamierra Faulkner (PINKK-Pécsi 424, 1) – Kayla McBride (Uniqa-Euroleasing Sopron, 2) – Zele Dorina (ZTE NKK, 3) – Bozóki Bettina (Ceglédi EKK, 2) – Határ Bernadett (MKB-Euroleasing Vasas, 1)

Jamierra Faulkner (PINKK-Pécsi 424)

A vártnál jóval nehezebben nyert a bajnok az MTK ellen: az első félidőben még a fővárosiak vezettek, aztán a fordulás után átvette a mérkőzés irányítását a PINKK. Ebben volt az egyik főszereplő a padról beszálló amerikai irányító. Faulkner csupán 21 percet töltött a pályán, ám ezalatt is eljutott 23 VAL pontig. Mindezt 16 ponttal, 6-6 gólpasszal és kiharcolt faulttal, valamint 2-2 lepattanóval és labdaszerzéssel érte el.

Kayla McBride (Uniqa-Euroleasing Sopron)

A bajnokságban következő kisebb szünet előtt a Sopron hozta a kötelezőt a jól játszó fiatal Vasas ellen. A soproniaknál az amerikai McBride ezúttal is jó formában játszott és 14 ponttal, valamint 10 lepattanóval dupla-dupláig jutott. A mezőnyből kifejezetten jól célzott (6/8, csak két triplakísérletet rontott), de kiosztott 4 gólpasszt, volt 1-1 labdaszerzése és blokkja is. Összességében mindössze 20 perc alatt jutott el 29 VAL pontig.

Zele Dorina (ZTE NKK)

Rosszul kezdett a ZTE a Diósgyőr ellen, és hiába tették szorossá a találkozót, végül mégis a miskolciak örülhettek. Zele Dorina faultproblémái miatt kipontozódásáig csupán 23 percet tölthetett a pályán, ám, hogy nem tétlenkedett azt jól jelzi 23 pontos, 14 lepattanós dupla-duplája. Pontjait 10/15-ös mezőny- és 3/4-es büntetőmutatóval érte el, de volt 1 labdaszerzése is. Mindez végül 33 VAL pontot jelentett, amely a forduló legjobb teljesítménye volt.

Bozóki Bettina (Ceglédi EKK)

Bravúrra készült a Győr ellen a Cegléd és bár nagyot hajtottak Cziczás László játékosai végül a rutinosabb vendégek diadalmaskodtak. A CEKK-ben Bozóki Bettina ismét válogatott formában kosarazott, 29 perc alatt 24 ponttal (8/13 mezőnyből, közte egy triplával), 2-2 lepattanóval és gólpasszal zárt. 8 kiharcolt faultját pedig biztos kézzel váltotta 7 büntetőre. Végül 30 VAL ponttal fejezte be a mérkőzést.

Határ Bernadett (MKB-Euroleasing Vasas)

Továbbra is remek formában játszik a Vasas 20 esztendős kiválósága, mindezt szezonbeli harmadik dupla-duplájával és újabb 20+ pontos meccsével jelezte. A Sopron ellen szépen helytálló fővárosiaknál ezúttal 33 percet játszva jutott el 21 pontig és 13 lepattanóig. Mellette kioszott 1-1 gólpasszt és blokkot és volt 3 labdaszerzése is. Nem kevesebb, mint 27 VAL ponttal fejezte be a meccset.


A 6. forduló magyar csapata:

Nagy Dóra (ZTE NKK, 4) – Zsovár Orsolya (Uniqa-Euroleasing Sopron, 1) – Zele Dorina (ZTE NKK, 4) – Bozóki Bettina (Ceglédi EKK, 2) – Határ Bernadett (MKB-Euroleasing Vasas, 3)

Nagy Dóra (ZTE NKK)

Állandó szereplője a forduló magyar csapatának a ZTE hátvédje, aki csapata hazai, Diósgyőr elleni veresége alkalmával is jó teljesítményt nyújtott. Bár nem dobott kifejezetten jól (4/11 mezőnyből), de 11 pontja és 1-1 gólpassza és blokkja mellett szedett 5 lepattanót, volt 7 (!) labdaszerzése és 6 kiharcolt személyi hibája is. Végül 33 perc alatt 22 VAL pontig jutott.

Zsovár Orsolya (Uniqa-Euroleasing Sopron)

A szezon legjobb játékát nyújtotta a soproni hátvéd a Vasas elleni mérkőzésen, hiszen nagyon hasznosan töltötte el azt a 22 játékpercet, amelyet Igor Polenektől tartotta. Zsovár 5/8 mezőnymutatóval (közte két triplával) 15 ponttal, 6 lepattanóval, 1 gólpasszal valamint 4 labdaszerzéssel fejezte be a mérkőzést. Mindenz pont annyi VAL pontot jelentett, amennyi percet a pályán töltött.

Zele Dorina (ZTE NKK)

Zele Dorina teljesítményét a forduló csapatánál említettük.

Bozóki Bettina (Ceglédi EKK)

Bozóki Bettina teljesítményét a forduló csapatánál említettük.

Határ Bernadett (MKB-Euroleasing Vasas)

Határ Bernadett teljesítményét a forduló csapatánál említettük.


Akiket érdemes megemlíteni:

Aho Nina (MKB-Euroleasing Vasas)

Idén már negyedik alkalommal szerzett legalább 14 pontot a Vasas üdvöskéje, aki ezúttal 18 VAL ponttal zárt csapata soproni meccsén. Határ Bernadettel együtt az egész idényben dinamikus duót alkotnak, Aho ezúttal 15 ponttal, 2-2 gólpasszal és lepattanóval, valamint 4 labdaszerzéssel zárt. Csupán gyenge, 2/9-es büntetőmutatója miatt nem tudott a forduló magyar csapatába kerülni.

Tina Jovanovics (PEAC-Pécs)

Ismét nagyot játszott Jovanovics a PEAC tükörsima szekszárdi győzelmekor. Fájdalom, a szerb kiválóság bokasérült szenvedett a találkozón, ám 22 perc alatt így rendkívül sokoldalú játékot nyújtott, szinte a játék minden fontos elemében volt említésre méltó mutatója: 10 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz, 3 labdaszerzés és 4 blokk.

Orozovics Szanja (PEAC-Pécs)

A szezon legjobb játékát nyújtotta a PEAC honosított bedobója. Orozovics csupán 16 percet a pályán töltve is eljutott 14 pontig, 7 lepattanóig, 2 labdaszerzésig és 1 blokkig. Végül 24 VAL ponttal fejezte be a mérkőzést.

Aija Putnina (PINKK-Pécsi 424)

A fordulóban rengeteg jó teljesítmény érkezett a magasemberektől, így nem tudott 28 VAL ponttal sem a legjobb ötösbe beférni a PINKK magasbedobója. Pedig Putnina elévülhetetlen érdemeket szerzett csapata fordításában, amelyhez 15 pontos, 13 lepattanós dupla-duplával, valamint 2-2 labdaszerzéssel és blokkal járult hozzá.

Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr)

Zsinórban harmadik masszív dupla-duplját érte el Vajda Anna, aki simán vezeti a bajnokságot VAL pontokban. Ezúttal csapata ceglédi meccsén faultproblémái ellenére is 15 ponttal, 13 lepattanóval zárt, de kiosztott még 2 sapkát is. 26 VAL ponttal ismét csapata legjobbja volt.

Tabytha Wampler (CMB Cargo-UNI Győr)

Jól sikerült az amerikai magasember bajnoki bemutatkozása, hiszen eredményes játékkal járult hozzá a Győr győzelméhez. Wampler a hétközi Lille elleni Európa Kupa meccre még éppen csak „beesett”, a ceglédi bajnokin viszont a padról beszállva 22 perc alatt 23 VAL egységet gyűjtött. Mezőnyből (5/7) és büntetőből (6/7) is jól célozva 16 pontot szerzett, emellett szedett még 5 lepattanót és volt 6 kiharcolt faultja is. A sérülések sújtotta győrieknek mindenképpen segítségére lehet ilyen játékkal.

Fotó: ztenkk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus