15 percig tudta tartani a lépést Győrben a Vasas

Másfél negyedig jól tartotta magát a Vasas Győrben, ám ezt követően a hazai együttes ellépett ellenfelétől, és végül magabiztos győzelmet aratott.

CMB Cargo UNI Győr - MKB Euroleasing Vasas 86-52 (27-20, 17-9, 20-12, 22-11)

Győr: Radocaj 10/3, Horváth K. 7/3, Laklóth 11/9, Takács 9, Vajda 7. Cs:  Vincze 7, Török Á. 6/3, Ivanovics 12/6, Czirják 9/6, Koch 5/3, Nagy R. 3/3, Török B.

Vasas: Aho 6, Cymmer 5/3, Bajnóczi 2, Bagi 9, Határ 20. Cs: Bach 4, Farkas, Solymosi 2, Szalay 2, Müller 2, Wéber, Gundel-Takács.

Határ Bernadett a Vasasnak szerzett vezetést, győri részről is egy fiatal játékos, Horváth Krisztina nevéhez fűződött az első kosár, amely ráadásul tripla volt. A következő Határ-duplára Radocja felelt hármassal. A folytatásban is potyogtak a triplák, Laklóth két hármasa között Cymmer emelt be egyet a vendégektől, a Győr első 12 pontját hárompontosokból szerezte, Radocaj "rondított bele" a negyed közepén ebbe egy duplával. A Vasas felvette a kesztyűt, s bár csak ritkán volt képes megakadályozni a hazaiakat abban, hogy kosarakkal zárják támadásaikat, elsősorban a Bagi-Határ center kettős jóvoltából tartotta a lépést az első 10 percben 6 triplát dobó Győrrel. Látványos volt a játék, bár ez valószínűleg a két edzőnek nem igazán tetszett.

Határ Bernadettet a második szakasz elején sem tudták tartani a győriek, 7 pontot dobott az első 4 percben a kitűnően játszó center. A félidő hajrája egyértelműen a Győré volt, 33-27 után a második negyed második felében egy 11-2-es rohammal megnyugtató, 15 pontos előnyt szereztek szünetre a hazaiak.

Térfélcsere után rátett még egy lapáttal a Győr, amely egy jó csapatmunkával felépített 12-2-es rohammal kezdett szünet után. A hazai előny több mint 20 pontosra nőtt, ezzel el is dőlt a találkozó. Ivanovics, Radocaj és Vincze jóvoltából ezt még növelni is tudta a Győr. A hajrában már mindkét oldalon a kiegészítő emberek játszottak. A Győr hozta a kötelezőt, de a Vasas Határ vezérletével 15 percig partiban volt vele. A fiatal fővárosiaknál a jobb szerepléshez egyrészt arra lenne szükség, hogy azt az időszakot, amíg koncentráltan, jól játszanak, hosszabb ideig tudják "kitolni", valamint hogy - természetesen nem magasságban - legyenek, akik felnőnek Határ Bernadett mellé. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus