A Kassa még túl nagy falat a Diósgyőrnek

A soproni bravúr után a hazai premier nem sikerült a diósgyőri lányoknak. A DVTK Miskolcon most debütáló szakvezetőjének csapata egy félidőn át tudta tartani a lépést a kassai együttessel, amely a harmadik negyedben Euroliga-színvonalú játékkal eldöntötte a meccset a maga javára

Aluinvent DVTK Miskolc - Good Angels Kosice 63-82 (19-20, 19-18, 9-26, 16-18)

Helena Sverrisdottir, a Diósgyőr izlandi bedobója számára igazi presztízsmeccs lehetett: ő Kassáról szerződött Miskolcra, ráadásul ő nem is játszott a két csapat őszi, kassai mérkőzésén.  Az új spanyol edző, Mikael Lopez bravúros győzelemmel mutatkozott be a DVTK kispadján, együttese Sopronban, a bajnok otthonában aratott magabiztos győzelmet.

A vendégektől hiányzott egy alapember, a fehérorosz center, Leucsanka.

Pierson a szlovákoknak szerzett vezetést, Krivacsevics is hamar beköszönt. A Diósgyőr az első percekben Raven vezetésével üldözte a kassaiakat, majd Jansone kosár plusz büntetős villanásával átvette a vezetést. Élvezetes, kosarakban gazdag játék mellett tartotta szűk előnyét a DVTK. Jött egy kis hullámvölgy hazai oldalon eladott labdákkal, a Kassa pedig igazolta: nem véletlenül európai topcsapat. Könnyű kosarakkal Pierson kosaraival visszaszerezték a vezetést a vendégek. A közel két és fél perces hazai kosárcsendet Tobin törte meg. A szakasz végén Sverrisdottir is beköszönt büntetőkkel, 1 pontos kassai vezetéssel zárult az első negyed.

Bojovics és Zietara révén két kassai kosárral kezdődött a második negyed. Közel 3 perc elteltével Czank triplával szerezte a negyed első hazai pontjait. Abdi villanásaival hamar 10 pontra nőtt a szakasz első 4 percét 12-3-ra nyerő kassai csapat előnye. Utána azonban Dubei és Czank révén triplákkal, majd Tobin duplájával szorossá tette a meccset a Diósgyőr,amely 8-0-s rohamával 2-re jött föl..Újítottak a kassaiak, ám a félidő végén Raven és Jansone ügyes megmozdulásaival utolérte ellenfelét a Diósgyőr.
Abdi triplájával kezdődött a második félidő, majd Krivacsevics is eredményes volt. Bukovszki gyorsan begyűjtött két személyit. Egyértelműen a vendégek akarata érvényesült, három és fél perc elteltével 11 kassai pont után Jansone szerezte az első hazai pontokat. Bojovics és Pierson révén remek támadójátékot nyújtott a Kassa, amely ebben a negyedben 17-et vert a Diósgyőrre.

A záró szakaszban, a 34. percben Pierson újabb kosarával már 20 pontosra nőtt a DVTK hátránya. Ettől kezdve végig tartotta 20 pont körüli előnyét a Kassa, végül Sverrisdottir kosarával sikerült ezen belülre kerülni.

Diósgyőr: Bukovszki 2, Raven 15/6, Sverrisdottir 11, Jansone 7, Tobin 13. Cs: Bálint, Czank 8/6, Vincze 2, Dubei 3/3, Szabó, Horváth.

Kassa: Bojovics 12/6, Kissová, Kupciková 2, Krivacsevics 8, Pierson 21. Cs: Zietara 4, Abdi 17/9, Hruscaková 8, Balintová, Perkins 10.

Statisztika:
http://live.fibaeurope.com/www/Game.aspx?acc=2364&gameID=28268&lng=en

Fotó: dksk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus