A PINKK remek játékkal egyenlített

Kiegyenlített a női bajnoki döntőben a PINKK-Pécsi 424, miután hazai pályán egyértelműen jobban játszva, a második negyedtől fokozatosan ellépve 72-54-re győzött a PEAC-Pécs ellen. Iványiék ezúttal is nagyon megnyerték a harmadik játékrészt és már a záró tíz perc előtt eldöntötték a találkozót.

PINKK-Pécsi 424 – PEAC-Pécs 72-54 (21-20, 19-12, 19-8, 13-14)
Komló, döntő, 2. mérkőzés, vezette: dr. Vígh P., Papp P., Ádám J.

Sok idejük nem maradt a csapatoknak a szerdai késő esti hosszabbításba torkolló nyitómérkőzés után a pihenőre. A kezdőcsapatokban egyetlen változtatás történt, Roberto Hernandez Iványi Dalma helyett Daphanie Kennedyt jelölte.

Nem valószínű, hogy csak ezért, de a PINKK kezdte jobban a találkozót, Kennedy két gólpasszal „nyitott”, Holt pedig két duplával, így 3 perc után 6-0 volt az állás. Zseljko Djokics igen hamar változtatott, harcba küldte az első meccs hősét, Maurita Reidet. Lassan, de ébredtek a vendégek, olyannyira, hogy Bishop tempóját követően már náluk volt az előny (6-7). A negyed dereka triplaparádét hozott, Őri és Iványi a túloldalról pedig Fűrész talált be távolról (12-10). Az első találkozóhoz hasonlóan ismét sok személyi hiba tördelte a játékot, ugyanakkor ezekből alig-alig született pont a kihagyott büntetőknek köszönhetően. Miközben Fűrész szórta be második hármasát, nem sokkal később már 3 faultnál járt – le is cserélte játékmesterét Djokics (21-20).

Szépen ki volt dekorálva faultokkal a tábla az első játékrés után, 9-9 személyi hibája volt a feleknek, miközben az első tíz percben összesen 22-szer állhattak a büntetővonal mögé… A második negyed elején visszavette a vezetést a PEAC, majd Reid és Tomlinson jelentkezett első kosarával. Sok hiba jellemezte a játékrészt, a 15. percbe érkezve továbbra is inkább személyi hibákat lehetett feljegyezni. Aztán Tomlinson révén a PINKK pillanatai következtek, 29-26 után a vendégek gyorsan időt is kértek. Igazán nem változott a játék képe, sőt Kennedy távolija után az addigi legnagyobb, 7 pontos volt a hazaiak előnye (37-30). A félidőt is az amerikai hátvéd kosara zárta, így 40-32-ra ment a PINKK.

Az első meccsen 40-29-re vezetett a PEAC, ezúttal majdnem ugyanilyen arányban járt előrébb a PINKK. Akkor a 22 fault miatt „panaszkodtunk”, pedig most sikerült felülmúlni a 31 személyi hibával… ráadásul a felek nem túl hatékonyan dobták belőle a büntetőket (19/30 a két csapat mutatója). Hazai részről Iványi, a túloldalon pedig már Fűrész, Bishop és Kublina is 3-3 faultnál tartott.

A második félidő ugyan egy Jovanovics kosárral indult, de a PINKK kezdett sokkal jobban. Szerdán nagyon megnyerték ezt a játékrészt Sarokék és miután a 23. percben tíz fölé nőtt a különbség Zseljko Djokics két időkéréssel is megpróbálta megfékezni a hazaiak lendületét. A palánkok alatti területet uraló Tomlinson valamint a kiválóan játszó Kennedy révén azonban a PINKK nagyon megugrott (52-34). Szinte kísértetiesen megismétlődött a két nappal korábbi harmadik negyed, hiszen a PEAC borzasztóan sokáig nem tudott a gyűrűbe találni, a 28. percbe lépve még mindig csak egyetlen duplát jegyeztek. A PINKK remek védekezésével kereken húszra növelte a távolságot (54-34)! Kováts kapott technikai hibát, amelyet öt ponttal büntetett a PEAC, de Iványi hármasa a negyed végére hamar visszaállította a tetemesnek mondható különbséget (59-40).

A záró szakasz előtt nagy kérdés volt, hogy a sűrű programot is szem előtt tartva mikor döntenek úgy a szakvezetők, hogy végleg eldől a találkozó és pályára küldik a kiegészítő játékosokat. A 32. percben az összességében ezúttal halványan játszó Reid 2+1-ével 14-re zárkózott a PEAC, miközben a hazaiak Tomlinson révén 4 perces kosárcsendjüket törték meg (61-45). Sok labdát szórtak el Jovanovicsék, így a saját dolgukat is megnehezítették, igaz, a PINKK sem adott sok esélyt a felzárkózásra. Sőt, még növelte is vezetését a hazai csapat, 70-48 után már mindkét szakvezető elérkezettnek látta az időt, hogy a cserejátékosok legyenek a pályán. Roberto Hernandez csapata ezúttal tulajdonképpen végig kontrollálta a mérkőzést és nagyon összeszedett játékot nyújtva teljesen megérdemelten győzött és egyenlítette ki a párharcot.

PINKK: Kennedy 20, Holt 9, Sarok 8, Őri 5/3, Tomlinson 13. Csere: Iványi 12/6, Ruják 2, Pascua, Kováts N. 1, Győri 2, Katona Sz., Szűcs, Adamecz. Vezetőedző: Roberto Hernandez

PEAC: Fűrész 6/6, Raksányi 4, Jovanovics 6, Nagy-Bujdosó 14, Bishop 5. Csere: Reid 5, Orozovics 2, Kublina 4, Nagy D. 2, Kiss V. 1, Pap 4. Vezetőedző: Djokics Zseljko

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus