Az MTK nyerte a budai "belharcot"

A páratlan negyedekben fölényben játszott, így biztosan nyerte a két budai női együttes összecsapását a városmajori alakulat a pasarétiekkel szemben.

MTK-Budapest - MKB Euroleasing Vasas 77-56 (27-15, 18-19, 16-6, 16-16)

Jó iramban, váltott vezetéssel kezdődött a budai szomszédvárak alsóházi összecsapása. Hazai részről Túróczi és Baksa szállította a pontokat, a Vasasnál szépen megoszlottak a terhek, az első 8 vendég ponton 4 játékos osztozott testvériesen. A szakasz második felében az MTK játéka is csapat jelleget öltött, Orsó, Medgyessy és Semsei is megvillant. Erre a Vasasnak nem volt válasza, a hazaiak egy 15-5-es futással megnyugtató előnyt szereztek a negyed végére.

A második szakaszban sok hibával, s néhány szép megmozdulással tarkított játék mellett tartotta 10 pontos előnyét a hazai együttes. A negyed közepén megélénkült a játék, a Vasast Aho tartotta versenyben, ez az időszak leginkább a két irányítóról, róla és Medgyessyről szólt. Az egész negyed során állandósult a 10 pont körüli hazai előny.

Az összecsapás a harmadik negyedben dőlt el. Semsei vezérletével a szakasz első felét 12-2-re nyerve 20 pont fölötti előnyt harcoltak ki a hazaiak. A folytatásban ezt tartották, a Vasasnak becsületére legyen mondva, habár nyerni nem volt esélye, nem esett szét, tartása megmaradt. Medgyessy Dóra 15 pontja mellett 11 gólpasszal járult az MTK magabiztos győzelméhez.

MTK: Medgyessy 15/3, Baksa 6, Semsei 13, Túróczi 13, Barnai 4. Cs: Orsó 9/3, Böröndy, Orbán 7, Vukov 2, Szabó V., Suppán, Zsilinszky 2.

Vasas: Aho 16/3, Cymmer 10, Bajnóczi, Bagi 8, Határ 12. Cs: Farkas F. 2, Tóth T., Bach 4, Müller 2, Solymosi 2, Szalay, Gundel-Takács.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus