Egy negyed jó játék elég volt

Csupán a második negyedben játszott aránylag jól a Sopron az MTK ellen, de így is biztosan nyert. Az Uniqa játékosain érződött a szerdai Euroliga-meccs fáradtsága, a helyenként ügyesen kombináló fővárosiak egyes időszakokban méltó partnerei voltak a bajnoknak

Uniqa Euroleasing Sopron - MTK Budapest 74-52 (21-15, 23-9, 16-15, 14-13)

Simon triplája adott alaphangot a mérkőzésnek, a 4. percben 12-2-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Igor Polenek lehetőséget adott csapata kevesebbet szereplő játékosainak. Ellenük a negyed második felében Svitlica vezérletével szorossá tette a meccset az MTK. 

A második negyedben kénytelen volt pályára küldeni csapata néhány meghatározó játékosát a soproni edző. A szakaszt 7-0-s másfél perccel kezdte az Uniqa, az MTK-nak csak felvillanásai voltak. Szünetben kerek 20 ponttal vezetett a Sopron. 

Erős ötössel, de sok hibával kezdett szünet után a bajnok, az MTK két magas játékosa, Bagi és Svitlica  sok gondot okozott a hazaiaknak. A negyed közepén egy 6-0-s futástsal 15 ponton belülre kerültek a vendégek. Polenek időkéréssel rendezte csapata sorait, a szakaszt Tetemondová villanásaival nyerte meg az Uniqa.

A negyedik negyed a harmadikhoz hasonlóan, alacsony színvonalú kiegyenlített játékot hozott. A papírformának megfelelően biztosan nyert a Sopron, de ennél jobb, sokkal jobb játékra lesz szükség jövő héten a francia Montpellier otthonában rendezendő sorsdöntő Euroliga meccsen, az MTK dicséretet érdemel, mert a bajnok otthonában nem adta fel, egy pillanatra sem. 

Sopron: Böröndy 3, Fegyverneky 9/3, Simon 14/6, Hawkins 13, Sztankovics. Cs: Weninger, Tetemondová 14/9, Licskai 4, Ciglar 12/3,  Krnjics 5, Zsovár.

MTK: Medgyessy 6, Orsó, Reiner, Vukov 5/3, Svitlica 20. Cs: Bagi 7, Baksa 5/3, Szabó V. 3, Cymmer, 2 Miháczi 4, Varga. Edző: Stevan Csupics.

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus