Győzelem hatékony támadójátékkal

Küzdelmes, helyenként színvonalas találkozót nyert meg az Európa-kupában hazai környezetben az Uniqa Euroleasing Sopron, elsősorban annak köszönhetően, hogy időnként látványos és eredményes támadójátékot mutatott be a belga Namur ellen.

Uniqa Euroleasing Sopron - Namur 83-76 (15-12, 24-17, 21-21, 23-26)

Az idősebb soproni szurkolók számára régi kedves ismerősök foglaltak helyet az MKB Aréna lelátóján, a bő másfél évtizeddel (1997-98) ezelőtti soproni Ronchetti-kupa győztes csapat két kitűnő légiósa, Dalia Kurtinaitiene és Szvetlana Orehova. Utóbbi Inga keresztnévre hallgató lánya játszik a vendég belga együttesben.

Nemcsak a meccs, a játékvezető hármas is női volt. A hazai Európa-kupa premier nem igazán hozta lázba a soproni sportbarátokat, jó harmad ház volt az Arénában feldobáskor. A belga csapat vezethette az első támadást - két soproni személyi hibát kiharcoltak a vendégek, következő támadásukból pedig Butler megszerezte nekik a vezetést. A Sopron távolról próbálkozott, s két rontott kísérlet után, több mint 2 perc elteltével McBride távoli találatával fordított. A Sopron gyorsítani próbálta a játékot, de rosszul dobott, így többnyire a türelmesen játszó Namur vezetett. Polenek időkérése után a védekezését rendezte az Uniqa, s bár támadásban sok volt a pontatlanság a belga zóna ellen, alacsony színvonalú játék mellett Ciglar vezérletével s büntetőivel fordított a Sopron.

Két balkezes kosárral indult a második negyed, Sztankovics duplájára Aleksandravicius felelt. Simon betalált távolról, a vendégeknél egyedül Aleksandravicius volt veszélyes kosárra. McBride kosarával 10 pont fölé nőtt a hazai előny, majd Orehova villant egy triplával, Lawless kosara után 6 pontra zsugorodott. E kritikus helyzetben szépen végigjátszott támadás végén McBride dobott hármast. Hullámzó játék mellett tartotta fórját a Sopron, Ciglar büntetőivel kerek 10 pontos előnnyel vonult pihenőre az Uniqa.

Ciglar vezérletével egy 8-2-es rohammal kezdett szünet után a Sopron, utána azonban kapkodni kezdtek a hazaiak, több közeli helyzetet is elhibáztak, egy Butler vezette 9-2-vel visszaküzdötték magukat a 10 pontos határon belülre a belgák. A negyed hajrájában nagy dobópárbaj alakult ki, Simon vezérletével tartotta 10 pont körüli előnyét az Uniqa, amely a záró szakasz előtt ugyanúgy 10 egység volt előnye, mint félidőben.

A negyedik negyedben folytatódott a dobópárbaj. A Sopron Simon és McBride triplájával növelte előnyét, utóbbi remek "szóló" kosara után a negyed közepén 15 pontosra nőtt a különbség. A végére Polenek beküldte csapata fiatalabb játékosait is, így végül 7 ponttal nyert az Uniqa.

Sopron: Ciglar 16, Hartley 7, McBride 22/9, Crvendakics, Krnjics 9. Cs: Simon 15/9, Licskai 2, Sztankovics 10, Kuttor, Zsovár, Weninger 2. Edző: Igor Polenek.

Namur: Dubuc10/6, Orehova 9, Butler 23/3, Lawless 11, Aleksandravicius 20. Cs: Deneil 3/3. Edző: Sébastien Dufour.

Igor Polenek: - Végig irányítottuk a mérkőzést, s a hajrára sikerült nagyobb előnyt szerezünk. Utána hibáztam a cseréknél, s ellenfelünk ezt kihasználva szorossá tette a meccset. Az újabb győzelemnek örülök, három-nullal állunk, vezetjük a csoportot, és újabb lépést tettünk a továbbjutás felé.

Sébastien Dufour: - Büszke vagyok a játékosaimra, mert egy nagyon jó játékosok alkotta és egységként is kitűnő csapat otthonában játszottunk szoros meccset. Nehéz volt tartani a lépést a Sopronnal, s bár kikaptunk, ezt egy pozitív vereségként élem meg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus