Miskolcon győzött, s bajnok lett a Sopron

Heroikus küzdelemben, óriási fordulatokkal tarkított, drámai összecsapáson nyerni tudott a Sopron Miskolcon a női bajnoki döntő 4. meccsén, így ünnepelhetett: a soproniak a Magyar Kupa után a bajnokságot is megnyerték.

Aluinvent DVTK Miskolc - Uniqa Euroleasing Sopron 60-62 (16-14, 15-10, 14-25, 15-13)

Szécsi 10 másodperc elteltével "beköszönt" a Sopronnak, majd másfél perc kosárcsend után Bishop betörésből növelte a hazai előnyt. Éppen 2 perc telt el, amikor Hartley megszerezte az első soproni pontokat. Ez egy Ciglar és Simon vezette 10-0-s vendég roham kezdetét jelentette. 10-4-es vendég vezetésnél a negyed közepén "befagyott" az eredményjelző, mindkét csapat több támadást elrontott. A közel 4 perces hazai kosárcsendnek Szécsi távoli duplája vetett véget. Vagy egy percig támadott a lepattanókat visszaszedve a Sopron, de a kihagyott vendég kísérletek után Dubei 2 pontra hozta föl a hazaiakat, majd a negyed hajrájában Coulibaly villanásaival utolérte a zónára váltó Diósgyőr a Sopront. Felpörgött a meccs, Simon duplájára a hatalmas önbizalommal és remekül kosarazó Szécsi felelt. A negyed Coulibaly büntetőivel és 2 pontos hazai vezetéssel zárult.

A második pedig Dubei triplájával indult, 5 ponttal ellépett a Diósgyőr. Simon dobta át a betörések s a soproni centerek megjátszása ellen hatékonyan működő hazai zónát. Megérezte a ritmust a Sopron, egy 8-0-s rohammal átvette a vezetést. A soproni "száguldásnak" Bálint vetett véget látványos duplával. Sőt, egy triplát is beemelt, újra a DVTK vezetett. A félidő hajrájában mindkét csapat több labdát eladott. Az addig görcsösen játszó Bishop triplát dobott, majd Krivacsevics 3. hibája után két büntetőt értékesített. Ugyanezt megtette a sérülése után visszatérő Horváth Bernadett, miközben a Sopron több labdát eladott. Hét pont előnnyel fordult a Diósgyőr.

Hartley révén gyors kosárral kezdett a kupagyőztes. Sorra szerezte a labdákat s a könnyű duplákat az Uniqa, amely egy 8-0-s 2 perccel fordított. 3 és fél perc elteltével Allison révén szerezte első pontjait a DVTK, s a kosár plusz büntetős akcióval visszavette a vezetést a hazai csapat. Egészen a következő akcióig, amikor Simon triplájával újra fordult a kocka. A szakasz közepén Allison megkapta 3. hibáját, de ő tartotta versenyben csapatát, büntetőivel visszaszerezte a DVTK a vezetést. Váltott vezetéssel haladtak a csapatok, Zsovár és Coulibaly is "hozzászólt" a meccshez. A félidő hajrájában a hazaiak több labdát eladtak, Crvendakics villanásaival szűk előnyt állandósított a Sopron. Allison megkapta a 4. hibáját, Coulibaly büntetőivel tartotta a lépést az Uniqával a Miskolc. A szakasz végén Simon szerzett labdát és kosarat, 4 pontos vendég vezetéssel kezdődött a záró 10 perc.

Közel 2 percig nem esett kosár ennek elején, majd Krnjics kihagyott, Coulibaly viszont bedobott 2 büntetőt. Rosszul dobott a Sopron, sem közelről, sem távolról nem találtak be a vendégek, de jól védekeztek. Több mint 3 és fél perc elteltével Hartley szerezte az első vendég kosarat, majd rögtön utána indításból Ciglar 6 pontosra növelte a vendég előnyt. Hazai időkérés után Ciglar passzát Krnjics váltotta pontokra, a záró szakasz közepén 8 ponttal vezetett az Uniqa. A Diósgyőrnek Horváth triplája adott lökést. Krivacsevics megkapta a 4. hibáját, majd a 38. perc elején kipontozódott. Allison jó büntetőjét rossz követte, de Coulibaly visszaszerezte a lepattanót s 2 pontra hozta fel csapatát. Ciglar előbb Crvendakicsot hozta kihagyhatatlan helyzetbe, majd vagy 9 méterről bevágott egy palánkos triplát - talán nem kis szerencsével...

Nem adta olcsón a bőrét és az aranyat a Diósgyőr, Bishop triplájával, majd Coulibaly lepattanó utáni kosarával 1 pontra feljött. 12 másodperccel a vége előtt Ciglar a bajnoki címért büntetőzhetett - óriási füttykoncert mellett. Kihagyta mindkettőt, de Bishop nem tudott felelni. A lepattanót megszerző Krnjiccsel szemben szabálytalankodtak, ő az első büntetőjét bedobta, a másodikat kihagyta, de válaszolni nem volt idő.

Ünnepelhetett a Sopron, de a Diógyőr is minden dicséretet megérdemel.

Diósgyőr: Czank 2, Rasheed, Allison 8, SZÉCSI 6, Bishop 10/6. Cs: Dubei 5/3, COULIBALY 19, Bálint 5/3, Szabó P., HORVÁTH B. 5/3, Ciappina. Edző: Mikael Lopez.

Sopron: CIGLAR 19/6, Hartley 10, SIMON 16/6, Krivacsevics, Krnjics 5. Cs: CRVENDAKICS 10, Gaucher, Sztankovics, Zsovár 2. Edző: Sterbenz László.

Győzött, s a finálét 3-1-re nyerve lett bajnok az Uniqa Euroleasing Sopron.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus