Most már szorongatott a Cegléd

Egy félidőn át már jól tartotta magát a Ceglédi EKK a Közép-Európai Ligában. A nyeretlen CEKK végül 65-51-re kapott ki hazai pályán a szlovákiai Pöstyén gárdájától.

Ceglédi EKK – Piestanske Cajky 51-65 (12-13, 15-18, 9-16, 15-18)
Cegléd, Közép-Európai Liga, 8. forduló, vezette: Papp, Fodor, Tőzsér

A továbbra is nyeretlen Ceglédre újabb erőpróba várt a három sikerrel álló Pöstyén ellen. A hazaiak lengyel mesterének, Arkadiusz Konieckinek a 3. percben 0-4-nél kellett időt kérnie és össze is kapta magát a CEKK. A kihagyás után visszatérő Orbán pontja után Frieson is betalált, bár Krc-Turbovával nehezen bírtak, a negyed végére így is 13-12-re zárkózott a Cegléd.

A folytatásban továbbra is a Pöstyén járt előrébb, de folyamatosan látótávolságon belül voltak a hazaiak. Mányoky hármasa és Skobel tempója után 21-20-nál már a CEKK vezetett. Teljesen kiegyenlített volt az összecsapás, és minden bizonnyal az is jót tett végre a ceglédieknek, hogy Koniecki mester tíz játékost tudott forgatni (27-27). A negyed végén roppant rosszul jött Zentkova triplája, amellyel a félidőben 31-27-re ment a szlovákiai csapat.

A második félidő nagyon sok hibával kezdődött, rengeteg eladott labda volt mindkét oldalon. Sajnos eközben inkább a Pöstyén tudott a gyűrűbe találni, így a 24. percben 35-29-re vezettek. Nagyon beragadtak a ceglédiek a nagyszünet után, Bartonova kosarával a 27. percben 39-29-re vezettek a vendégek – érkezett is a menetrendszerű hazai időkérés. Hosszú gólcsendet tört meg Kobolák egy sikeres büntetője, de ekkor már 14 ponttal húzott el a Pöstyén (30-44).

A záró szakaszra valamelyest közelebb jött a CEKK, de így is 11 ponttal mentek a vendégek. Akiknél ismét Zentkova volt az, aki pontjaival rendre visszaverte Serbánék felzárkózási kísérletét. Szinte állva hagyta a Ceglédet a Pöstyén, amely fokozatosan növelve előnyét végleg eldöntötte a mérkőzést a negyed derekára (40-59). Skobel vezetésével még egy hajrába kezdett a CEKK, de ez már későinek bizonyult. A vereség ellenére viszont ezúttal jóval elégedettebbek lehettek a hazaiak, amely a jövőre nézve bizakodásra is okot adhat.

Ceglédi EKK: Skobel 12, Mányoky 3/3, Filipowicz D., Serbán 10, Vilipics 2. Csere: Orbán 4, Szabó D. 6/3, Frieson 5, Gorjanácz 4, Kobolák 5.

Pöstyén: Bartanusova 3, Bartonova 10, Palenikova 10/6, Stehlikova 10, Krc-Turbova 9/3. Csere: Dudasova 8/6, Zentkova 9/3, Fabianova, Pilatova 4/3, Stankova.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus