Szoros mérközésen nyert az MTK

Jó szellemben indult a ZTE budapesti fellépése, de a kezdés után néhány perccel drasztikusan visszavett mindkét csapat a tempóból. Az első tíz perc irama még vállalható is volt, de a második és a harmadik negyed nem sikerült valami pontgazdagra. Az eredmény kicsit megtévesztő, hiszen a találkozó végig szorosan alakult, mégis a hazai MTK hajrázott jobban így megérdemelten húzta be a győzelmet.

MTK-Budapest - ZTE NKK 51-44 ( 15-13, 9-10, 9-6, 18-15)

Nem kezdtek megilletődötten a csapatok, kifejezetten hajtós, küzdelmes első negyedet láthatott az MTK-Budapest közönsége. Öt perc járték után egy egységgel számlálhatott többet a vendég ZTE, mint hazai pályán játszó riválisa, de két perccel ez után már az MTK-nál volt az előny Reiner közeli dobásának köszönhetően. Az utolsó szó ismét az említett játékosé volt, de most büntetőből volt eredményes, amivel le is pörögtek az első tíz perc utolsó másodpercei (15-13).

A második negyed hazai szempontból dominánsabban kezdődött, hiszen néhány momentum leforgása alatt stabil 4-5 pontos előnyt szorgoskodtak össze, ami után csak rohant a zalai gárda. Török kilencedik percbeli hárompontosa reményt adhatott a ZTE-nek, rögtön időt is kértek a budapestiek és ez használt is, mert bár az utolsó másodperceket nem úszták meg kapott gól nélkül még is előnnyel hozták le a második etapot is (24-23).

Hatalmas kosárínség jellemezte a második játékrész kezdetét. Öt percig nem talált be egyik együttes sem, lepattanók és kihagyott helyzetek annál inkább jellemezték az összképet. A 26. percben aztán megtört a jég! Fuisz volt eredményes a festékből, ami ZTE vezetést is eredményezett, sőt Török még egy sikeres büntetővel fejelte meg ezt a teljesítményt. Ébredtek a hazaiak is méghozzá hat pontot rámoltak be röpke nyolc perc "ábrándozás" után az ellen gyűrűjébe visszavéve ezzel a vezetést (33-29).

Nagy harc volt még az utolsó pillanatokban is, a vendég zalaiak megmaradt erejüket is mozgósították, folyamatosan rohamozták a pesti gyűrűt, de mindig volt valaki az MTK-ban, aki lendített némileg a csapat szekerén ezért megérdemelt győzelmet könyvelhettek el (51-44)

MTK-Budapest: Bagi, Medgyessy 9/3, Orsó 10, Vukov 12/3, Svitlica 12, Reiner 8, Mihaczi, Cymmer

ZTE NKK: Knezevic 9/3, Fuisz 7, Fritz 8/3, Horvath 3, Török 10/6, Vágvölgyi, Czukor 5, Varga 2,

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus