Válogatottunk elsőre simán verte Ausztriát

A várakozásnak megfelelően Magyarország női kosárlabda-válogatottja könnyedén verte Ausztria együttesét.

Magyarország-Ausztria 86-54  (18-11, 23-14, 25-19, 20-10)
Vezette: Cziffra, Jakab, Tőzsér.

Magyarország: Czank 5, Honti -, Laklóth 10/3, Vajda17/6, Horti 13. Csere: Varga 6, Bozóki 12, Bálint 4, Őri 8/6, Ruják 2, Sarok - , Simon 8.
Szövetségi kapitány: Farkas Sándor

Ausztria: Koizor 13/9, Köppl 5, Plank 9/3, Schicher 5, Kadensky 1. Csere: Takacs 12, Kampitsch -, Jurhar -, Bachler 1, DeLeeuw -, Fuchs-Robetin 2, Pöcksteiner 6/6.
Szövetségi kapitány: Mike Kress

Kipontozódott: Bozóki a 36. percben.

Már a melegítésnél is látszott, hogy nincs egy súlycsoportban a két csapat, nagy fizikális és magassági fölényt mutattak a magyarok. Vajda Anna triplájával indult a találkozó, aztán hazai  szempontból kissé döcögősen folytatódott  – hiába voltak meg a helyzetek, sorra kimaradtak. Az osztrákok még vezetésre is szert tettek (3-5), a következő kosarukra azonban jó öt percet kellett várni. Addig már 11-en megfordultak a pályán a 12-es keretükből. A mieink egy 11-0-s sorozattal 14-5-re léptek el. A negyed finisében már Farkas Sándor szövetségi kapitány is lecserélte kezdőötösét - ígéretéhez híven  minél több játékosnak lehetőséget adva.  Köztük a Szombathelyről indult  Őri Györgyinek is. A második negyedben egyre markánsabb lett a különbség, a 18. percre már 20 pontos is volt a differencia (39-18).

Szünet után  visszatértek a pályára Hortiék, de az egyre lelkesebb osztrákoknak sokáig  sikerült 20 pont körül tartani a különbséget. A záró etapban viszont egyre magabiztosabban játszottak a magyarok, és 32 pontos előnnyel nyertek.

Farkas Sándor: - Mindenkinek sikerült játéklehetőséget adni. A  mérkőzés nagy részében, különösen a második félidőben jó ritmusban védekeztünk, és ettől a támadójátékunk is gördülékenyebb lett.

Mike Kress: - Nagy lehetőség nekünk, hogy egy sokkal jobb csapat ellen gyakorolhatunk. A magyarok váltogatták a védekezésüket, a játékszisztémákat, ebből tudunk tanulni.

Forrás: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus