Visszavágott a válogatott Romániának!

A magyar válogatott 67-60-as győzelmet aratott szombat délelőtt Románia ellen a két gárda második összecsapásán.

A mérkőzésről a wbasket.hu tudósított, íme!

A pénteki derbi után szombaton is összemérte az erejét a magyar és a román válogatott. Mindkét szakvezető eszközölt változásokat a keretben a délelőtti mérkőzésre. Nálunk nem volt a csapatban a pénteki összecsapás legeredményesebbje, Horti Dóra. A szokatlan délelőtti időponthoz a román alakulat alkalmazkodott nehezebben. Álmosan kezdtek a vendégek és közel 5 percig nem találtak be, ez idő alatt 7-0-ra ellépett a magyar csapat. Az első szakasz végén 24-8-as előnyben voltunk.

A második negyedben egy 8-0-s szériával indítottak a vendégek és hamar 10 ponton belülre értek. Szorosabbá vált a találkozó, Farkas Sándornak időt is kellett kérnie, de a vezetés nem forgott veszélyben. A félidőben 39-32-es állást regisztrálhattunk.

A harmadik negyed pontszegény játékot hozott és mindkét oldal szigorított a védekezésén. Ezúttal kisebb különbség mutatkozott a felek között, és bár a vendégek többször felzárkóztak, a záró szakaszra így is 6 pont maradt az előnyből.

A 49-43-ről induló negyedik negyedben egy támadásnyira csökkent a differencia a csapatok között. A végjáték teljesen nyílt volt, de 1 perc 11 másodperccel a lefújás előtt Vajda Anna triplája 58-55-ről 61-55-re módosította az állást, és ezzel végleg eldőlt a győztes csapat kiléte. A mieinknél Honti Kata és a nap kellemes meglepetését biztosító Bozóki Bettina egyaránt 15-15 pontig jutott.

Eredmény
Magyarország-Románia 67-60 (24-8, 15-24, 10-11, 18-17)

Fotó, Slide: ztekosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus