A Besiktassal csap össze a PEAC-Pécs

Holnap este 18 órától a török Besiktas lesz a PEAC-Pécs ellenfele a női Európa-kupában, ennek a találkozónak a felvezetőjét olvashatjátok!

Mayer András beszámolója:

Második részvétel az Európa-kupában, második továbbjutás a csoportból, második nyolcaddöntős párharc. A PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata hamar letette a névjegyét az európai kupasorozatban, hiszen az előző szezonban is kiválóan szerepelt, s csak a Dinamo Moszkva tudta megállítani, most pedig a csoportjából továbblépve a török Besiktas együttesével néz farkasszemet a legjobb nyolc közé jutásért.

A két mérkőzésből álló párharc január 14-én, szerdán kezdődik, amikor Zseljko Djokics együttese hazai pályán fogadja a Besiktast. Raksányi Krisztináéknak mindenképpen győzniük kell, ráadásul lehetőleg jelentős különbséggel, hogy a visszavágón (amire január 22-én kerül sor) reális esélyük legyen a továbbjutásra.

Persze biztosan nem lesz könnyű. A két klub, a két csapat között az anyagi lehetőségek tekintetében nyilván szakadéknyi a különbség – még jó, hogy nem ez vetül ki automatikusan a pályára. A Besiktas keretében természetesen akad néhány légiós, az amerikai Jordan Hooper, a chilei Ziomara Morrison, a cseh Petra Kulichová, valamint a svéd Frida Eldebrink, de a török játékosok is kiválóak, nem csoda, hogy a „fekete sasok” a bajnokságban le tudták győzni a Fenerbahcét.

A párharc érdekessége, hogy a pécsi sikeredző, Rátgéber László jól ismeri a leendő ellenfelet, rengeteg érdekes információ van a birtokában a Besiktassal, a klub körülményeivel, valamint Isztambullal kapcsolatban. A szakember korábban irányította a Fenerbahce csapatát, s elmondta, női kosárlabdában a Fener és a Galatasaray viszi a prímet Törökországban. A Besiktas „csak” a negyedik számú isztambuli csapatnak számít ebben a bivalyerős mezőnyben, ugyanis az Istanbul Universitesi is előtte áll. Ugyanakkor a szurkolótábora hatalmas, s amikor tétmeccset játszanak egy kiváló ellenféllel szemben (mondjuk a Fenerrel), akkor megtöltik a csarnokot.

Az 1903-ban alapított egyesületet Isztambul Besiktas negyedéről nevezték el, amely Rátgéber szerint a főváros európai részének legszebb területe: a klub központja, a Besiktas Inönü Stadion a Boszporusz partján, a Dolmabahce palota közelében található.

A PEAC-Pécs a G csoportban szerepelt az első körben, s a hat mérkőzés után végül a második helyen végzett 4/2-es győzelem/vereség mutatóval. A Besiktas a D csoportból jutott tovább, ahol a hat meccséből ötöt megnyert, s ennek köszönhetően első lett.

A nyolcaddöntő első mérkőzését hazai pályán játssza a PEAC-Pécs, az összecsapás szerdán 18 órakor kezdődik. A belépés ingyenes lesz, a klub vezetői bíznak benne, hogy sokan buzdítják majd a csapatot. A meccs főtámogatója a Pécsi Sörfőzde, a cég jóvoltából minden szurkoló egy pohár sört vagy egy pohár üdítőt kap ajándékba, ráadásul tombolahúzás is lesz.

És persze remélhetőleg hazai győzelem, mert ez lenne a legfontosabb!

Foto, Slide - peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus