A Sopron az Euroliga főtábláján, a Szekszárd a selejtezőben

A EuroCupban az UNI Győr MÉLY-ÚT és a DVTK-Aluinvent ott lesz a sorozatban, a Ludovika-FCSM Csatának és a PEAC-Pécsnek selejteznie kell.

A FIBA hivatalos honlapján tette közzé, hogy 20 klub nevezett a 2021-22-es Euroligára. közülük 14 csapat, köztük a Sopron Basket helye biztos. A maradék két helyért selejtezőket rendeznek: két, háromcsapatos csoportot hoznak létre, ahol mindenki játszik mindenkivel, a csoportgyőztesek kerülnek az Euroligába, a két-két másik csapat a EuroCupban folytatja. A selejtezőben a KSC Atomerőmű Szekszárd is érintett, a török Bellona Kayserivel és a román ACS-Sepsi csapatával került össze. 

A EuroCupba rekord létszámú, 57 klub nevezett, akikhez csatlakozik a négy Euroliga-selejtezős gárda, ennyi csapat még soha nem indult a sorozatban. Az már biztos, hogy a DVTK és a Győr ott lesz a Keleti Konferenciában, ugyanide igyekszik a Csata és a PEAC is. A két magyar klub kiemelt a selejtezőben, nem kiemelt elenfeleket fognak kapni, akiket oda-visszavágós rendszerben kell legyőzniük a főtáblához szeptember végén. A EuroCupban várhatóan összesen 48 csapat indul majd, területi alapon kettéosztva. 

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus