Balla Dorottya eddigi legjobb egyetemi meccse

A múlt héten is pályára léptek a magyar lányok a női NCAA küzdelmeiben. Csapataiknak sok siker nem jutott, mindössze a Lábady Zsófit és Hegedűs Jankát is soraiban tudó FIU tudott nyerni - igaz, utána ők is vereséget szenvedtek -, Szabó Fanni és Balla Dorottya azonban jó egyéni teljesítményekkel rukkoltak elő.

Feltételezzük, nem csak amolyan karácsonyi ajándékként, de mindkét Balla-lány kezdett az ORUG legutóbbi összecsapásán, amelyet a csapat hosszabbítás után 79-71-re vesztett el a Marquette pályáján. Balla Dorottya a legjobb egyetemi meccsét játszotta, 36 percet töltött a pályán s 4/6-os dupla, 1/6-os tripla, valamint 8/10-es büntető mutatóval 19/3 pontig jutott. Volt 1-1 gólpassza s szerzett, illetőleg 3 eladott labdája. Bernadett 14 percet játszott, 1/4-es mezőnymutatóval 2 ponttal zárta a meccset, volt 1 lepattanója, valamint 2-2 gólpassza s eladott labdája.

Egy-egy győzelemmel s vereséggel zárta az ünnepeket előtti napokat a FIU, Lábady Zsófi és Hegedűs Janka csapata. A La Salle elleni 84-58-as győzelem alkalmával Zsófi 22 percet játszva 1/2-es duplázással és 3/4-es büntetőzéssel 5 pontig jutott. Leszedett 4 lepattanót, volt 1-1 gólpassza, szerzett és eladott labdája. Janka mindössze 2 percet kapott, volt 1 sikertelen dobása, 1 lepattanója s szerzett 1 labdát. A Florida ellen 90-74-re elvesztett összecsapáson csak Zsófi játszott, méghozzá 13 percet. Ezalatt leszedett 2 lepattanót, volt 1 gólpassza s eladott 2 labdát.

Remek meccsen 88-80-ra kapott ki a Duquesne Dukes, Szécsi Orsi és Szamosi Amadea csapata a West Virginia együttesétől. Csak Orsi játszott, s 32 játékperce alatt 2/6-os dupla, 0/1-es tripa, valamint 1/1-es büntető mutatóval 5 pontig jutott. Leszedett 3 lepattanót, volt 2 gólpassza, 1 szerzett és 5 eladott labdája.

Idegenben szenvedett nagy csatában vereséget Szabó Fanni együttese, a Dartmouth - talán mondani sem kell, a magyar lány volt csapata legeredményesebb játékosa. A Loyola otthonában, Chicago-ban 56-52-re elveszített találkozón Szafi 3/4-es dupla, 3/10-es tripla és 4/6-os büntető mutatóval 19/9-cel zárta a karácsony előtti ütközetet. Másfél perccel a befejezés előtt triplájával egalizált csapata (51-51), amely az ellentámadás végén triplát kapott, s innen már nem volt visszaút, a hősiesen küzdő "Nagy Zöldek" együttese megint elvérzett. Szafi 38 percet a pályán töltve pontjai mellé leszedett 4 lepattanót, volt 3-3 gólpassza és eladott, illetve 1 szerzett labdája.

Csutorás Fanniéknak nem volt mérkőzésük.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus