Edzőváltás a PEAC-Pécsnél

A következő szezonban már nem Zseljko Djokics irányítja a pécsi csapatot.

A pécsi klub hivatalos közleménye:

Május végén lejárt a szerződése, s miután nem hosszabbították meg, Zseljko Djokics múlt pénteken tartotta meg utolsó edzését a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatánál. A trénerrel a legutóbbi szezonban negyedik helyen végeztek Raksányi Krisztináék a magyar bajnokságban, miután a bronzcsatában alulmaradtak a Győrrel szemben, az Európa-kupában azonban ismét továbbjutottak a csoportjukból, s csak a Besiktas elleni nyolcaddöntő jelentette a végállomást.

– Úgy döntöttünk, hogy nem hosszabbítjuk meg a szezon végén lejárt szerződését, mert új irányvonalat képzelünk el, amelyet már más edző vezetésével szeretnénk megkezdeni – mondta Mészáros Zalán, a PEAC-Pécs ügyvezető igazgatója. – Zseljko Djokicsnak elévülhetetlen érdemei vannak az új klub felépítésében, köszönjük az eddigi munkáját, és sok sikert kívánunk neki a továbbiakban.

A vezetőedző irányításával szép sikereket ért el a pécsi csapat, hiszen tavaly Magyar Kupa-győztes lett, ráadásul a bajnoki elődöntőben búcsúztatta a nagy rivális Sopront – végül ezüstérmet szerzett. És persze ott van a remek eredmények között az Adria-ligában elért harmadik hely, valamint a Közép-európai Liga kassai négyes döntőjében kiharcolt bronzérem is.

– Nagyon büszke vagyok arra, hogy itt dolgozhattam, számomra óriási megtiszteltetés volt! Olyan emberek után kerültem a pécsi kispadra, mint Rátgéber László, Fűzy Ákos – sajnos talán rossz időben kaptam meg a lehetőséget. A régi pécsi klub „meghalt”, mindent az alapoktól kellett elkezdeni, építeni kellett egy újat, a PEAC-Pécset – fogalmazott a 38 éves Djokics, aki egyelőre nem tudja, hol folytatja. Van lehetősége itthonról és külföldről is, majd talán a nyaralás alatt eldönti, melyik mellett teszi le a voksát. – Azt még valóban nem tudom, hol folytatom, de azt igen, hogy Pécsett nagyon sok mindenkinek köszönettel tartozom. Köszönök mindent a játékosoknak, a szakmai stábnak, a klubalkalmazottaknak, a város vezetőségének, a szponzoroknak, a kosárlabdabarátoknak és a hűséges szurkolóknak, s ha valakit, valakiket megsértettem ebben az időszakban, bocsánatot kérek érte!

Arra a kérdésre, hogy ki lesz Zseljko Djokics utódja a pécsi kispadon, egyelőre nem lehet választ adni, a tárgyalások jelenleg is folynak a lehetséges jelöltekkel.

Foto, Slide - peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus