Hosszú szezonra készülnek a KSC Szekszárdnál

Tegnap megkezdte a felkészülést az új idényre a KSC Szekszárd csapata, megvan a felkészülési programjuk is - Szabó Noémi szakmai igazgató a szakmai stábról beszélt, Djokics Zseljko a távozókról, érkezőkről és a csapat felépítéséről osztotta meg gondolatait, Kiss Virág pedig bemutatkozott.

A kscszekszard.hu felvezetése a szezonra:

Az Atomerőmű KSC Szekszárd együttese 2017. augusztus 14-én megkezdte a közös felkészülést a 2017/2018-as szezonra. Az új érkezők mellett bemutatásra került az előszezon tervezett programja is.

Hétfő délután megkezdte a 2017/2018-as évadra való felkészülését az Atomerőmű KSC Szekszárd együttese. Míg a többség nyaralt, addig a csapat magyar magja – az előző évhez hasonlóan – Djokics Zseljko irányításával idén is végigcsinált egy hat hetes szezonzáró edzésmunkát, így a játékosok a nyári szünetben is formában maradhattak.

A nyári hónapok a KSC válogatottjai számára szintén aktívan teltek, hiszen Theodoreán Alexandra a 3×3 Világ- és Európa bajnokságon, Studer Ágnes az U20 EB-n, Gereben Lívia az U19 VB-n és az U18 EB-n, Vincze Nikolett pedig az U16 Európa Bajnokságon és az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) szerepelt.

A 2017/2018-as játékoskeret összetételét illetően az első fontos lépések már az elmúlt szezonban megtörténtek, miután Theodoreán Alexandra, Bálint Réka, Studer Ágnes, Gereben Lívia, Studer Zsuzsa és Mansaré Manty is szerződést hosszabbított.

A távozók közül minden bizonnyal Eva Lisec pótlása lesz a legnehezebb: a fiatal szlovén center tavaly kölcsönjátékosként remek évet zárt kék-fehér színekben, így nem érte meglepetésként a klubvezetést, hogy az olasz Famila Schio újra igényt tartott a játékára. Várhatóan új csapatban kezdi meg a 2017/2018-as szezont a tavaly év közben igazolt Sandra Pirsic és Cherise Daniel, miközben Maja Scsekics sérüléséből lábadozik, a saját nevelésű Tamis Dorottya pedig – Hajdu Zsanetthez hasonlóan – befejezte profi pályafutását.

Az új igazolásként a kosárlabdához visszatérő Kiss Virág, a szlovén válogatott hátvéd Teja Oblak, a Sopront elhagyó Krnjics Szara és a fiatal amerikai Erica McCall érkezett. A klubvezetés örömére a tavaly szintén pazar szezont záró Maja Erkic úgy döntött, még egy évig tovább folytatja a karrierjét, a szakmai stáb pedig a PEAC-tól érkező Maljkovics Borisz másodedző révén erősödhet tovább. A játékoskeretet a fiatal Antóni Csenge, Bakos Blanka, Vincze Nikolett trió teszi teljessé.

Az előszezon programja egy PINKK (aug. 26.) és egy PEAC (szept. 1.) elleni otthoni találkozóval indul, amit idén is egy rövid horvátországi túra (szept. 8-10.) követ: a csapat Porecben az orosz Jenyiszej Krasznojarszk együttesével várhatóan kétszer is meg fog mérkőzni. Ebben az évben is a Szekszárdi Szüreti Napokkal párhuzamosan kerül megrendezésre a Sió Kupa, amely a tervek szerint ezúttal három napos lesz (szept. 14-16.) és négy csapat (Sepsiszentgyörgy, Celje, PINKK és KSC) részvételével fog zajlani. A torna pontos időrendjét és a rendezvénnyel kapcsolatos további információkat a közeljövőben honlapunkon tesszük majd közzé. A tervek szerint felkészülési időszak a montenegrói Buducsnoszt Podgorica (szept. 21.) elleni hazai találkozóval zárul.

A francia Montpellier elleni Euroliga-selejtező találkozók 2017. szeptember 26-án és október 3-án kerülnek megrendezésre, a csapat a párharc végeredményétől függően vagy az Euroligában, vagy pedig az Európa-kupában kezdheti meg a nemzetközi kupaküzdelmeket. Előbbi tizennégy (!), utóbbi legalább hat plusz mérkőzést és sok ezer kilométer utazást jelenthet a korábbi évek programjához képest.

És videóban is megszólal Szabó Noémi szakmai igazgató, Djokics Zseljko vezetőedző, illetve Kiss Virág:

KSC Plusz - Hosszú szezonra készülünk from KSC Szekszárd on Vimeo.

Forrás - kscszekszard.hu
Foto, Slide - Makovics Kornél, Finta Viktor, kscszekszard.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus