Idegenben nyert csúcsrangadót légiósunk csapata

Váltakozóan szerepeltek légiós lányaink a múlt héten. A lengyel bajnokságban Alexandria Quigley sokat tett azért, hogy a Wisla Krakkó idegenben le tudta győzni legnagyobb riválisát

Az előzetesen vártnál jóval nehezebben, 81-76-ra gyűrte le Honti Kata csapata, a Famila Schio az olasz élvonalban mindössze a 9. helyen szerénykedő Cagliari  együttesét. A magyar kosaras és csapattársai összesen 24 labdaeladásba hajszolták bele ellenfelüket, ugyanakkor főleg az Euroliga-szereplés kapcsán elgondolkodtató, hogy a lepattanóharcot 37-20-ra elvesztette a Schio...Kata - az olasz klub által nemrég Győrből igazolt Vandersloot-tal egyetemben a kezdő ötösben szerepelt. Válogatottunk csapatkapitánya 25 percet játszott, 3/4-es dupla. 0/2-es tripla. valamint 3/3 büntető mutatóval 9 pontig jutott. Lőlapján még 1 lepattanó, 2 gólpassz, valamint 1-1 szerzett és eladott labda olvasható.

Rasheed Rita csapata, a San Martino simán kikapott a középcsapatnak számító La Spezia otthonában. A 85-59-re végződő találkozón Rita 11 pontot (5/9 dupla, 0/4 tripla, 1/1 büntető) dobott, leszedett 3 s megszerzett 4 labdát, viszont ötöt eladott.

Küzdelmes, kemény mérkőzésen 55-53-ra nyert Vida Panka együttese, a Triestina a Sn Salvatore otthonában. Honfitársnőnk 3/17-es dupla, 1/2-es tripla és 4/4-es büntető mutatóval 13/3 ponttal zárta a mérkőzést. Volt még 8-8 lepattanója s eladott labdája, illetve 1 asszisztja.

A lengyel bajnokságban 2 fordulót rendeztek a múlt héten. A korábbi magyar kapitány Stefan Svitek és a válogatott Allie Quigley csapata hét közben a Wilki Morskie nevű alakulatot verte 76-61-re. A magyar válogatott honosított játékosa 29 perc alatt 8/12-es dupla, valamint 1/5-ös tripla mutatóval 19/3 pontot tett a közösbe. Leszedett 5 védő pattanót, volt 1 gólpassza s 2 szerzett labdája. Hét végén Polkowice-Wiska csúcsrangadóra került sor a lengyel élvonalban. A krakkóiak 73-63-ra nyertek idegenben. Quigley jelentős szerepet játszott abban, hogy csapata megnyerte a rangadót. 12/6 pontját  32 perc alatt 3/8-as dupla és 2/3-as tripla mutatóval érte el, egyetlen büntetőjét elhibázta. Quigley-nek emellett volt még 7 lepattanója (2 támadó), 6 gólpassza, 1 szerzett, illetőleg 5 eladott labdája.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus