Közép-Európai Liga: Zágrábban a baranyai rangadót nyerő PEAC

Szombaton újabb teljes fordulóval folytatódik a női Közép-Európai Liga. A 9. fordulóban ezúttal nem rendeznek „magyar-magyar” párharcot, de így is bőven akad érdekes összecsapás a sorozatban.

Aluinvent-DVTK (7., 3-4) – Spisska Nova Ves (9., 2-5)

Ezer sebből vérezve kapott ki szerdán Kassán a Diósgyőr. A szlovák kirakatcsapat otthonában amúgy sem számított esélyesnek Peresztegi Nagy Ákos csapata, ám Sverrisdottir és Jansone hiányában esélytelen volt a DVTK. Az izlandi részleges izomszakadás, a lett pedig térdsérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, de az U18-as válogatott Horváth Bernadett sem tarthatott a többiekkel. Hiányuk esetén az Igló ellen sem vár könnyű meccs a miskolciakra. A szlovákiai gárda szabadnapos volt az elmúlt fordulóban, előtte viszont hazai pályán alaposan megizzasztották a PINKK-et, csupán 83-81-re nyertek a pécsiek. Oda kell figyelniük Ravenéknek, akik mindentől függetlenül a találkozó esélyesei.

UNIQA-Euroleasing Sopron (2., 5-2) – MBK Ruzomberok (10., 2-5)

Nagy múltú ellenfél látogat Sopronba, ám az egykori Euroliga győztes igen gyengén kezdte az idei sorozatot. A rózsahegyiek négy vereséggel nyitottak, azóta viszont kezdenek életjeleket mutatni. Az Igló ellen előbb megszerezték első győzelmüket, majd nagy csatában kaptak ki Pöstyénben, legutóbb pedig a Somorját verték simán hazai környezetben. Éppen emiatt kell óvatosnak lennie a magyar bajnoknak, amely mindettől függetlenül egyértelmű esélyese a mérkőzésnek. Már csak azért is, mert Igor Polenek tanítványai három meccses győztes szériában vannak, a hétközi bajnokin pedig igazi erődemonstrációt tartottak a Zágráb ellen. Egyértelműen látszik, hogy egyre jobban kezd összeállni a Sopron, amely a szerdai Euroliga rajt előtt fontos felmérőnek is tekintheti a Rózsahegy elleni meccset.

Good Angels Kosice (1., 8-0) – Ceglédi EKK (11., 0-7)

A veretlen éllovas fogadja a nyeretlen sereghajtót. Nagy jóstehetség nem kell ahhoz, hogy a Cegléd nem most fogja megszerezni első győzelmét. Arkadiusz Koniecki csapata legutóbb a korábbiaknál már sokkal jobban teljesített a Pöstyén ellen hazai pályán. Végül ugyan 15 ponttal vesztett a CEKK, de már akadtak bíztató jelek játékukban, ráadásul a lengyel mester rotációs lehetőségei is nőttek. A kassai sztárcsapat várhatóan a jövő heti Euroliga mérkőzés előtt nem fogja kulcsembereit „agyonjátszatni”, de így is folytatni fogja győzelmi sorozatát.

Piestanske Cajky (5., 4-4) – PINKK-Pécsi 424 (6., 4-4)

Fájó vereséggel a háta mögött utazik Pösténybe a PINKK-Pécs, amely fontos rangadót veszített hazai pályán a PEAC ellen. Roberto Hernandez csapata ráadásul rendkívül fárasztó meccset játszott, a hosszabbításban két ponttal elvesztett bajnoki után pedig az utazás fáradalmi sem könnyítik dolgukat. A Pöstyén igen hektikus csapat, hazai pályán verték már a Diósgyőrt és a Rózsahegyet is, de a PEAC végig vezetve nyert náluk. Legutóbb a Cegléd otthonában nyertek Krc-Turbováék, de nem volt meggyőző a játékuk. Iványiék számára fontos összecsapás ez, nem csupán azért, mert javíthatnak kedélyállapotukon, hanem a közelgő Európa Kupa rajt miatt is.  

Novi Zagreb (3., 5-2) – PEAC-Pécs (4., 5-3)

Öt fordulón át volt veretlen Raksányi Krisztina csapat, a Zágráb. A horvát bajnok aztán előbb a Kassa ellen veszített hazai pályán szoros csatában, majd legutóbb jókora pofont kapott a magyar bajnok Soprontól. Mindez bizonnyal visszavetette a zágrábiakat, ám valamelyest vissza is húzta a földre őket. A PEAC önbizalomtól duzzadva utazhat Horvátországba, amely egy nehéz három meccses idegenbeli sorozat „közepe”, hiszen szerdán már az Európa Kupában Nantes-ban lépnek pályára. A PEAC óriási csatában győzött Komlón a rivális PINKK ellen, ráadásul úgy, hogy Maurita Reid faultgondok miatt alig játszott, ellenben a másik amerikai légiósuk, Latoya Williams szenzációs teljesítményt nyújtva 33 pontig jutott. A center pontjaira ezúttal is szüksége lesz Zseljko Djokics csapatának, mert Zágrábban nagyon nehéz csata vár rájuk.

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus