Második győzelmét is megszerezte női 3X3-as válogatottunk Hongkongban

Szabó Fanniék óriási lépést tettek a továbbjutás felé.

A Hunbasket összefoglalója:

A hongkongi 3×3-as olimpiai selejtezőn magabiztosan nyerte második mérkőzését is a magyar válogatott. A Beatrice Mompremier, Böröndy Vivi, Papp Dia, Szabó Fanni összeállítású nemzeti csapatunk 16-12-re verte Lengyelországot, és ezzel óriási lépést tettek a csoportkörből való továbbjutás felé. Folytatás holnap 13 óra 35 perctől Egyiptom ellen.

A lengyelek kezdték jobban a mérkőzést, majd Szabó Fanni vezetésével 2-1-nél átvettük az irányítást. Beesett egy kinti dobás a lengyeleknél, így ismét fordult a kocka. Mompremier gyors kosarával ismét mi jártunk előrébb, és Papp rátette a maga részét is így 5-3-ra vezettünk. Tovább száguldott a “magyar vonat”, Szabó és Böröndy kosarait követően 9-4-re szakadtunk le.

A lengyelek büntetőből szereztek kosarat, így tartották a lépést (9-5). 10-7-nél esett be egy lengyel tripla, aminél megijedhettek volna nézők, de ekkor Szabó szerzett labdát és könnyű kosárral biztosítottuk az előnyünket (12-7). Mompremier továbbra is uralta a festéket, és ez a magabiztosság adott lendületet a lányoknak a védekezésre is. Nagyon harcosan játszottunk, aminek meg is volt az eredménye, de kellett egy kis pihenő a lányoknak, így időkérés következett (15-10).

A pihenő után Szabó szerzett ismét kosarat és 6 pontos előnnyel fordulhattunk az utolsó 1 percre. Sajnos mi már nem szereztünk ezt követően több pontot, de jól védekeztünk, és csak kettő kosarat engedtünk a lengyeleknek, így magabiztosan arattunk 16-12-es másodszorra is győzelmet a hongkongi olimpiai selejtező tornán.

 

MAGYARORSZÁG - LENGYELORSZÁG 16-12

FIBA 3x3 Universality Olympic Qualifying Tournament 1 2024
Hongkong
Jasmina JURAS, QIRONG SHI

Magyarország: Papp Dia 5, Szabó Fanni 7, Beatrice Mompremier 8, Böröndy Vivi 1: Papp Dia 2, Szabó Fanni 6, Beatrice Mompremier 4, Böröndy Vivi 4

Lengyelország: Marissa Kastanek 4, Aldona Morawiec 4, Klaudia Sosnowska 4, Aleksandra Zięmborska-

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus