Nagyszerű osztályzatot kaptunk az Eb-re a FIBA-tól is

Paul Nilsen, a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) szakírója a női Európa-bajnokság zárultával értékelte a csapatok teljesítményét, és természetesen mi sem maradhattunk ki a sorból: A- lett az érdemjegyünk.

Nilsen szerint a 3-3-as mérleg miatt túlzónak tűnhet ez az A-, de 1997-ben voltunk utoljára Top4-ben az Eb-n. Fiatal és feltörekvő csapatunk van, amelyben még rengeteg a fejlődési lehetőség. A bronzmeccs egy kicsit árnyalhatja az összképet, az nem úgy sikerült, ahogy vártuk, de magasabb szinten ez már benne van. Az olimpiai selejtező kiharcolását csak sikerként lehet elkönyvelni, ráadásul a fiatalabb játékosok rengeteget tanulhattak a torna kemény végjátékából. Csapatkapitányunk, Dubei Debóra rengeteg tett hozzá az együtteshez, Kiss Virág ezen a tornán robbant be, Cyesha Goree is nagyszerűen játszott, most pedig már minden szem a 2024-es párizsi olimpiára szegeződik. Nagyon izgalmas ennek a gárdának a jövője.
 
Mindössze két csapat kapott nálunk jobb osztályzatot Nilsentől: a végső győztes Belgium A+, a végül a 7-8. helyen végző Csehország pedig A értékeléssel végzett. Az ezüstérmes spanyoloknak lett még rajtunk kívül A- az érdemjegye - a képpel ellentétben a cikkben a franciák már csak B+-szal zártak.

Forrás, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus