Női válogatottunk is kijutott az Európa-bajnokságra

A második Svitek-éra legjobb játékát nyújtva, végig vezetve magabiztosan győzött női válogatottunk Pöstyénben Szlovákia legjobbjai ellen

A kosarsport.hu beszámolója:

Szlovákia-Magyarország 49-68 (9-18, 10-16, 18-17, 12-17)

Pöstyén, női kosárlabda Európa-bajnoki selejtező, 1500 néző. V: Juras (szerb), Tomic (horvát), Zapolski (lengyel)

Magyarország: MEDGYESSY 6, Fegyverneky 8, SIMON 8/6, ZELE 8, KRIVACSEVICS 19. Cs.: Licskai 6, VANDERSLOOT 9, Határ, Varga 4

10 másodperc elteltével Krivacsevics révén a mieink szereztek vezetést, majd jó védekezés után Zele remek betörésével 1 perc után 4-0-ra módosult az állás. Egyenlítettek a hazaiak, majd Krivacsevics remek megmozdulásaival megugrottak a mieink egy 10-0-t bemutatva. Jól védekezett válogatottunk. Egy triplával közelített Szlovákia, de az utolsó percben Varga büntetőivel 9 pontos előnnyel zártuk a nyitó 10 percet.

A második negyedben több, mint másfél perc elteltével Hruscaková szerezte az első kosarat. Támadásban megállt válogatottunk, szorongatott helyzetekből nem sikerült betalálni. Szerencsére ellenfelünk sem jeleskedett, Vandersloot betörésből szerzett kosarával visszaállt az első negyed végi 9 pontos különbség. Ezzel átlendült válogatottunk a holtponton, s a szakasz közepén 14 pontra nőtt az előny, miközben a hazai pad technikait kapott. Zónára átálló ellenfelünk távolról nagyon rosszul dobott, Simon viszont bevágott egy triplát, amellyel 30-13-ra vezettek a mieink. A félidő végén 15 ponttal, 34-19-ra vezettek lányaink.

Vandersloot, Licskai és a támadó lepattanók után eredményes Krivacsevics jóvoltából szünet után növelni tudta a félidőben szerzett előnyét válogatottunk, 43-25-nél ismét időt kért Kovacik, a szlovák kapitány, ám a negyed közepén 19 pontos előnyt szereztünk (46-27). Ekkor jött egy hosszabb, mély hullámvölgy, egy 7-0-val a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdötte fel magát a szlovák együttes. Licskai egy jó büntetője után Fegyverneky is villant, Simon pedig biztos kézzel büntetőzött, a három Zsófi kihúzta a gödörből a válogatottat, 14 ponttal vezettek lányaink a záró etap előtt.

Ruzicková duplájára Fegyverneky felelt szép tempóval. Krivacsevics találatával újra 15 ponton túli lett a magyar előny. Zele remek megmozdulásaival a szakasz közepén már 20 pont volt a differencia. Simon újabb triplát vágott be, s innen már nem volt visszaút, várakozáson felüli remek játékkal, végig vezetve, magabiztosan nyert női válogatottunk, s ezzel kijutott a jövő évi csehországi Eb-re.

Fotó: www.fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus