Repülőrajtot vettek a tavalyi döntősök

Megkezdődött a női amatőr NBI, sőt a csapatok többsége már 3 fordulón is túl van, tehát kezdenek kirajzolódni az erővonalak mind keleten, mind nyugaton. Az első mérkőzések után nagyon úgy tűnik, a tavalyi finálé két részvevője, a bajnokságot megnyerő TFSE és BEAC ismét ott lehet a végelszámolásnál.

Keleten a BEAC három magabiztos győzelemmel kezdett, igaz sem a Gödöllő, sem a Szeged, sem pedig a Kiss Lenke Kosársuli nem állította különösebben nehéz feladat elé a nyáron jelentősen átalakult ezüstérmest, amelybe több játékos is az A-csoportos Vasasból érkezett. Dubei Debóra vezérletével a miskolci fiatalok is igen jól kezdtek, a Nyíregyháza pedig az U20-as B-csoportos Eb-n szinte berobbanó Papp Klaudia (26 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz), valamint a tapasztalt Farkasinszki Orsolya (22 pont, 9 lepattanó) vezérletével egy élvezetes, igen szoros meccsen fektette két vállra az MTK fiataljait, amelyben hiába ért el 25/9 pontos 11 lepattanós dupla-duplát Vukov Szonja (6 szerzett, de 9 eladott labdával), alulmaradtak a fővárosiak. A jelenleg 2-1-gyel a középmezőnyben tanyázó kecskemétiek egyetlen ponttal verték a debreceni egyetemistákat, akik viszont a Szolnokot múlták felül.

Egyelőre négy együttes is nyeretlen, a Szolnok, a Szeged, az újonc, az osztály keménységét, ritmusát felvenni próbáló Gödöllő és a Kiss Lenke Kosársuli vár arra, hogy az évad során először érezze meg a győzelem mámorító ízét. Vasárnap a Gödöllő-Szolnok meccsen az egyik résztvevő biztos megszabadul a nyeretlenség kellemetlen terhétől.

A keleti eredményeket és a tabellát itt nézhetitek meg!

Nyugaton eddig 4 csapat veretlen, s ugyanennyi nyeretlen. A bajnok TF a BEAC-hoz hasonlóan elég jelentős átalakuláson ment keresztül, de a győri fiatalokat valósággal "lelépte" az immáron Sterbenz Tamás vezette alakulat, amelynek a nyitányon a SMAFC otthonában jelentős hátrányból fordító szombathelyi hölgykoszorúval már jobban meg kellett küzdenie. Két kiütéses sikerrel kezdte a szezont a Kanizsai Vadmacskák csapata, amely Tatán, majd Sopronban is fölényes győzelmet aratott. Eddig  a BEAC-ból vagy egy csapatra való játékossal erősödő Tatabánya is hibátlan. Ugyanez mondható el a MAFC együtteséről is, amely hazai környezetben előbb a Baját verte nagy csatában, majd a tatai együttest is legyőzte.

A győriek a TF otthonában elszenvedett súlyos vereség után Tatán nyerni tudtak, de ez egyelőre nem mondható el a Bajáról, a Szigetszentmiklósról, a SMAFC-ról és a tatai csapatról. A hét végén Nagykanizsa-Tatabánya rangadót rendeznek, az alsó régióból pedig két nyeretlen csapat, a Tata és a Szigetszentmiklós mérkőzését emelnénk ki.

A nyugati eredményeket is a tabellát itt nézhetitek meg!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus