Svéd élcsapatot vert a ZTE NKK

Sok hibával játszott Gáll Tamás csapata, de végül három ponttal felülmúlta az Udominate Basket együttesét. 

Felkészülési mérkőzés

ZTE NKK - UDOMINATE BASKET(svéd) 72-67 (16-10, 17-18, 15-17, 24-22)
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok, v: Szalay, Földesi

ZTE NKK: Licskai 16, Szalay 8, Szélesy 15/9, Nagy 10/3, Horváth 4,
csere: Velkey 7/3, Orsó 1, Böröndy 11/3 edző: Gáll Tamás

UDOMINATE BASKET: Aili 2, Nordström 13, Gross 9/3, Lukacovicova 4, Zanoni 9, 
csere: Kabengano 7/3, Mershoh 10/6, Massamba 13, Aronsson -, Raligoric-, edző: Tamara Ruzic

Első hivatalos mérkőzését játszotta a ZTE NKK csapata a svéd élcsapat, az Udominate Basket ellen. A vendégek a Krasznai Kupáról érkeztek Zalaegerszegre, ahol egy győzelem és egy vereség volt a mérlegük. Az már a bemelegítéskor látszott, hogy a svédek kerete sokkal bővebb a zalaiakénál és jobb szerkezetű csapattal rendelkeznek.

Az első negyedben harcos védekezést kért Gáll Tamás a lányoktól és ez hatásosnak bizonyult, így a negyed végén hatpontos előnyt szereztek a zalaiak (16-10). A második negyed már kiegyenlítettebb játékot hozott és a vendégek is megmutatták, miért ők az egyik legjobbak hazájukban. A félidőre megtartotta előnyét a zalai alakulat (33-28).

A harmadik negyed elején mindkét oldalon egy–egy távolival kezdtek a lányok, a 25. percben nyolcra nőtt a hazai előny (38-30). A vendégek edzője szorosabb védekezést kért övéitől és már a labdafelhozatalnál megzavarták a hazaiakat, pontos támadásokkal pillanatok alatt kiegyenlítettek (39-39). Zalai időkérés után felváltva vezettek a csapatok, de a negyed végére Nagy Dóra pontjaival hárommal ismét a ZTE NKK vezetett (48-45).

A záró negyed elejét megnyomta Gáll Tamás együttese és a lányok a negyed felére tíz pont fölé növelték előnyüket (60-49). A svéd csapat újra a letámadáshoz folyamodott és a taktikai húzás ellen nem tudott mit tenni a ZTE: eladott labdák, pontatlan passzok jellemezték a játékukat, míg a másik oldalon egymás után potyogtak a kosarak. A hajrára négy pontra feljöttek a vendégek, de ennél közelebb már nem kerültek. A hajrában jól büntetőzött a ZTE NKK és megnyerte a találkozót.

A mérkőzés után joggal volt elégedetlen Gáll Tamás vezetőedző, aki kiemelte, hogy rengeteg eladott labdával és pontatlanul játszott csapata. Nem tudták kezelni ellenfelük védekezésváltásait. Mint mondta, a győzelemnek örülni kell, de szem előtt kell tartani a hiányosságaikat és a következőkben javítani kell azokon,

A ZTE NKK szerdán a bajnok Uniqua Sopron otthonában vendégeskedik. 

forrás és fotó: Jóna István

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus