Szabó Fanni nyerő triplája

Vegyes a múlt heti mérlegük az amerikai egyetemen kosarazó magyar lányoknak, s csapatainak. Az élre Szabó Fanni kulcsfontosságú triplája kívánkozik, amellyel csapata a végjátékban átvette a vezetést, s már nem is engedte ki kezéből a győzelmet.

Az Abilene Christian otthonában 70-56-ra kapott ki az Oral Roberts, a Balla-nővérek csapata. Dorottya kezdett, 15 percet játszott, 2/3-as dupla- és 1/4-es triplamutatóval, 7/3 ponttal zárta az összecsapást. Emellett leszedett 2 védőlepattanót s eladott 1 labdát. Bernadett csereként 29 percet töltött a pályán. 1/6-os duplamutatóval 2 pontig jutott, de 8 lepattanójával - 1 támadó - a kategóriában csapata kiemelkedően legjobb játékosának bizonyult, volt még 4 eladott labdája. 

Az Incarnate Word csapatának otthonában, San Antonio városában 67-64-re kapott ki az együttes. Mindkét nővér csereként lépett pályára, Dorottya 15 perc alatt 2/4-es dupla-, 1/2-es tripla-, valamint 2/2-es büntetőmutatóval 9/3 pontot tett a közösbe. Volt még emellett 1 támadólepattanója, 2 gólpassza és 1 szerzett labdája. Bernadett 22 percet játszott, egyetlen kétpontos kísérlete sikeres volt, így 2 ponttal zárta a mérkőzést. Leszedett 2 védőlepattanót, valamint volt 1-1 gólpassza, blokkja és eladott labdája.

A FIU női csapatában a két magyar lány közül a Tulsa csapatának otthonában 78-73-ra elveszített mérkőzésen megint csak Lábady Zsófi játszott, Hegedűs Janka nem volt a csapatban. Zsófi Pontot nem dobott 19 perc alatt, volt egy sikertelen dupla kísérlete. 3 védőlepattanót, valamint 1 labdát szerzett. 

Mindkét magyar lány játszott viszont a Duquesne csapatában a Pittsburgh ellen kiharcolt 67-52-es diadal alkalmával. Szécsi Orsi kezdett, 7 pontot dobott (3/8 dupla, 0/1 tripla, 1/2 büntető), ugyanennyi lepattanót szerzett, hármat a támadó palánk alatt, volt 2-2 gólpassza és szerzett, valamint 1-1 blokkja s eladott labdája. Szamosi Amadea immáron több mint egy félidőt játszott, 3/4-es dupla-, 1/1-es tripla- és 2/2-es büntetőmutatóval, 9/3 ponttal zárta a találkozót. Négy lepattanójából hármat is az ellenfél palánkjánál szedett össze, s eladott 3 labdát.

A múlt heti másik meccsen a csapat 62-47-re verte a Rhode Island együttesét. Orsi ezen az összecsapáson 34 percet játszva csapata egyik vezéregyénisége volt, 4/10-es dupla-, 1/2-es tripla-, valamint 3/4-es büntetőmutatóval, 14/3 ponttal zárta a mérkőzést. Leszedett 6 lepattanót (3-3 védő és támadó), volt 3-3 gólpassza és eladott, valamint 2 szerzett labdája. Amadea 11 percet kapott, 2/4-es dupla-, valamint 0/1-es büntetőmutatóval 4 pontot tett a közösbe, leszedett 3 védőpattanót, volt 1-1 gólpassza és eladott labdája. 

Szabó Fanni 54 másodperccel a lefújás előtt szerzett triplájával a Dartmouth átvette a vezetést, majd társa, Abbey Schmitt büntetőkkel 7 másodperccel a befejezés előtt bebiztosította a csapat első idegenbeli győzelmét. A Dartmouth-nál jobban, 5 győzelemmel álló NJIT otthonában kiharcolt 48-45-ös diadal alkalmával az addig bizony nem túl jól célzó magyar hölgy keze a legfontosabb pillanatban, a végjátékban nem remegett meg. Szafi 33 percet játszott, 1/5-ös dupla- és 2/6-os triplamutatóval, 8/6-tal zárta a találkozót. Leszedett 3 lepattanót, volt 3 gólpassza, 5 eladott és 1 szerzett labdája. 

Csutorás Fanni csapata, az Iowa Western Reivers a Northeast csapatát 74-58-ra verte, a magyar játékos 2/6-os mezőnymutatóval, mindkét büntetőjét értékesítve 6 ponttal járult együttese újabb sikeréhez. 

Fotó: dartmouthsports.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus